Javno zagovaranje i kampanje:Medijska pismenost

3 jul
Rok prijave 05.07.2016

Omladinski pokret “Revolt” u periodu od 09. do 10.jula 2016.godine organizuje dvodnevnu obuku na temu “Javno zagovaranje i kampanje. Medijska pismenost”. U okviru ove radionice učesnici/e će dobiti znanje o modelima javnog zagovaranja kako prema promjeni politika i praksi donositelja odluka tako i prema socijalnoj promjeni, s posebnim naglaskom na osmišljavanje i provođenje kampanja u praksi.

Osim toga, govoriti ćemo i o modelima i načinima djelovanja digitalnih medija, posebice neprofitnih, te potaknuti na analizu medijskih sadržaja s aspekta rodne ravnopravnosti. Polaznici/e radionice bit će osposobljeni za pisanje osnovnih novinarskih formi kao što su vijest, izvještaj, intervju i komentar, što će kasnije primijeniti u radu kao novinari/ke, administratori/ce na mrežnim stranicama te voditelji/ce društvenih mreža.

Radionica je namjenjena svim zainteresovanim građanima/kama BiH uzrasta od 15-30 godina. Vremensko trajanje tokom dana je u prosjeku 3 sata (sa jednom pauzom). Mogu se prijaviti osobe koje ranije nisu učestvovale u sličnim radionicama, kao i one koje bi željele da steknu novo i drugačije iskustvo. Za osobe koje žive van Tuzle obezbijeđeni su troškovi puta, smještaja i hrane. Samo učešće na radionici je besplatno.

Radionice će voditi: Danela Žagar (Centar za mirovne studije, Zagreb) i Željka Vučković (Prostor rodne i medijske kulture K-zona, Zagreb).

Pošto je broj polaznika ograničen, važno je da se zainteresovane osobe prijave na vrijeme. To mogu da učine tako što će popuniti upitnik.

Krajnji rok za prijave je 05.07.2016 do 22h. Rezultati prijava će biti objavljeni 06.07.2016 u 09:00h.

Obuka se organizuje u okviru kampanje „Are you in?”, koju Revolt sprovodi od jula 2015.godine sa ciljem jačanja svijesti mladih ljudi o potrebi društvenog angažmana, stvaranja prostora za kritičko razmišljanje i motiviranja građana i građanki Bosne i Hercegovine, a naročito mladih, da aktivno učestvuju u procesima donošenja odluke koje su od javnog interesa.

(Visited 2 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin