Javni poziv za učestvovanje na Debatnoj akademiji

24 jun
Rok prijave 25.06.2019

Pod pokroviteljstvom Agencije Sjedinjenih Američkih Država za međunarodni razvoj (USAID), Nacionalni Demokratski Institut (NDI) u saradnji sa Inicijativom mladih za ljudska prava u Bosni i Hercegovini (YIHR BiH) i Fondacijom INFOHOUSE, realizuje projekat “Mobilizing Youth for Reconciliation – Be the Inspiration” (Animiranje mladih za pomirenje – Budi inspiracija). Projekat je posvećen kreiranju većeg nivoa razumijevanja među mladima o različitim narativima konflikta u Bosni i Hercegovini, regionu i izgradnji saradnje između mladih koji dolaze iz različitih etničkih sredina.

U okviru projekta, YIHR BiH će realizovati Debatnu akademiju za univerzitetske studente.
Debatna akademija će se održati od 2.-9. augusta 2019. godine u Tesliću.
Na Debatnoj akademiji, učesnici će učiti o debati i različitim modelima debate dok će istovremeno biti obučavani o mogućnosti organizovanja i suđenja debatnih takmičenja unutar svojih fakulteta, kao i o načinima formiranja i vođenja debatnog kluba na fakultetima.

Organizator se obavezuje da će snositi troškove materijala, smještaja, obroka i prijevoza svih učesnika. Ukoliko želite učestvovati u naznačenom projektu, molim Vas da svoju prijavu dostavite putem ovog link-a najkasnije do utorka, 25. juna 2019. godine do 16h. Naglašavamo da je broj mjesta na akademiji ograničen. Ukoliko imate dodatnih pitanja, ili su vam potrebne informacije o projektu, molimo vas da se obratite koordinatoru ispred YIHR BiH Fuadu Avdagiću,  putem e-mail adrese: [email protected] ili da nas pozovete putem kontakt broja: +387 33 860 667.

(Visited 137 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments

Autor Meris Bećović