Javni poziv za učešće u projektu „Inkluzivno preduzetništvo“

22 nov
Rok prijave 30.11.2017

Fondacija „Zajednički put“ raspisuje Javni poziv za učešće osoba s invaliditetom na području prijedorske regije (Grad Prijedor i opštine: Kozarska Dubica, Novi Grad, Oštra Luka i Kostajnica) , u projektu „Inkluzivno preduzetništvo“, koji finansira Caritas BiH, u okviru projekta „SOCIETIES“ koji je odobren od strane Evropske unije, kao i Ministarstvo porodice, omladine i sporta RS i predsjednice Fondacije „Zajednički put“  Semire Hoffmann. Osim individualnog učešća pojedinaca, mogućnost za učešće u projektu imaju i udruženja sa područja prijedorske regije koja se bave sa ovom populacijom ljudi.

Opšti cilj projekta je da omogući inkluziju mladih s invaliditetom projedorske regije u privredne aktivnosti, i na taj način dostignu nezavisnost i jednakostu društvu.

Korisnici projekta imaće mogućnost da unaprijede sopstvene vještine pohađanjem različitih praktičnih kurseva, i to: kurs šivenja, izrade nakita i ukrašavanja dekupaž tehnikom.

Korisnicima ovog projekta biće obezbijeđeni prostor, materijali za izradu, kao i kvalitetni treneri koji će ih obučavati za predviđene kurseve.

Korisnici projekta ne moraju imati predznanje i vještine vezano za učešće u samom projektu.

Nakon izrade rukotvorina, svi proizvodi biće prodavani kroz Zaštitnu radionicu Fondacije „Zajednički put“ i na taj način korisnici projekta ostvarivaće vlastite prihode od prodaje datih proizvoda.

Svi kursevi biće realizovani kroz praktične radionice, u unaprijed dogovorenim terminima, u trajanju od tri do četiri mjeseca.

Pozivaju se udruženja sa prijedorske regije (Grad Prijedor i opštine: Kozarska Dubica, Novi Grad, Oštra Luka i Kostajnica) čije su interesne grupe na bilo koji način osobe s invaliditetom, da se prijave na Javni poziv, i samim učešćom uveličaju projekat „Inkluzivno preduzetništvo“, čija je realizacija od izuzetnog značaja za ovu populaciju ljudi.

Prijavite se do 30.11.2017.  na email adresu [email protected]  ili facebook profilu Fondacija Zajednički put,te putem telefona 066/399-849.

Prijavni obrazac za učešće u projektu “Inkluzivno preduzetništvo”, možete popuniti u prostorijama Fondacije „Zajednički put“.  Nalazimo se u ulici Majora Milana Tepića bb, u blizini nekadašnje robne kuće Patrija. Prijavni obrazac u elektronskoj formi možete preuzeti i ovdje, te popunjeni obrazac poslati na navedenu email adresu.

Učešće u projektu „Inkluzivno preduzetništvo” je besplatno.

 

(Visited 4 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments