Javni poziv za učešće u Društvenim inkubatorima za djevojke

20 maj
Rok prijave 17.06.2017

Pozivamo mlade djevojake, žene,  u dobi od 18 do 30 godina sa područja općina/opština Visoko, Kneževo, Šipovo, Busovača, Ribnik I Kakanj da se priključe Društvenom inkubatoru za djevojke koji  ima za cilj osnažiti djevojke i mlade žene u općinama s visokim stopama nezaposlenosti, podsticanjem učešća u poduzetničkim inicijativama i uspostavljanjem regionalnih poslovno-edukativnih inkubatora.

Inkubatori su otvoreni u Visokom i Kneževu a pokrivaju  područja općina Visoko, Kakanj, Busovača, Kneževo, Šipovo i Ribnik.

U projektnim aktivnostima koje su edukativnog karaktera (predavanja, radionice, posjete primjerima dobrih praksi, sajmovima) će učestvovati 180 djevojaka i mladih žena iz navedenih općina.

Sve zainteresovane kandidatkinje za učešće u projektu mogu se prijaviti tako što popunite online  obrazac : http://bit.ly/2pToNHE

Poziv je otvoren do 17.06.2017, godine kada će učesnice biti obavještene o statusu u Društvenim inkubatorima.

Udruženja “Damar omladine” iz Visokog i “Mladi aktivisti – Kneževo” iz Kneževa će u narednih 12 mjeseci implementirati projekat “Social incubators for girls” koji je kroz ESF fond podržan od strane Američke ambasade u Bosni i Hercegovini.

Objavljivanje ovog javnog poziva  je  finansirano grantom Ministarstva vanjskih poslova Sjedinjenih Američkih Država (Department of State).  Mišljenja, nalazi i zaključci koji su ovdje navedeni pripadaju autorima i ne odražavaju nužno mišljenja, nalaze i zaključke Ministarstva vanjskih poslova Sjedinjenih Američkih Država.“

(Visited 5 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments