Javni poziv za učešće na regionalnoj umjetničkoj koloniji o komuniciranju korupcije kroz vizuru umjetnika

1 jun
Rok prijave 03.06.2019

Centar za građansko obrazovanje (CGO) i nevladina organizacija (NVO) Za druga pozivali su vizuelne umjetnike da učestvuju na regionalnoj umjetničkoj koloniji o komuniciranju korupcije kroz vizuru umjetnika.

OBLAST:

Umjetnost.

OPIS

CGO i NVO Za druga pozvali su grafičke dizajnere, likovne umjetnike, ilustratore, filmske i strip autore, fotografe, animatore, arhitekte, video-artiste, grafiti-umjetnike, kao i studente vizuelnih umjetnosti da učestvuju na regionalnoj umjetničkoj koloniji, kako bi doprinijeli borbi protiv korupcije kroz alternativne načine i mobilizaciji umjetničke zajednice u komunikaciji aktuelnih društvenih izazova.

U fokusu aktivnosti i rada na koloniji biće participacija umjetnika u tretmanu korupcije kao evidentne i pogubne društvene devijacije. Originalni radovi učesnika na koloniji treba da obuhvate percepciju, uzroke i posljedice koruptivnih praksi u svim društvenim i političkim aspektima.

Umjetničke intervencije učesnika trebalo bi da na inovativan način utiču na javno mnjenje i senzibilizaciju o štetnosti korupcije na ukupan društveni razvoj.

Svi radovi sa kolonije biće prezentovani na projektnom sajtu, kao integralni dio projekta, ali i kao izraz angažovane umjetnosti koja svojim specifičnom izrazom može na jedinstven način osvijetliti brojne društvene probleme i inspirisati druge slične umjetničke intervencije.
Planirano je da kolonija traje tri dana, preliminarno od 13. do 15. juna.

USLOVI:

Posebni uslovi nisu navedeni.

NAČIN PRIJAVE

Za prijavu na javni poziv potrebno je dostaviti sljedeću dokumentaciju u elektronskoj formi:

  • ime i prezime autora, kontakt telefon i elektronsku adresu;
  • kratku biogafiju (sa posebnom osvrtom na radove ili aktivnosti u ovoj oblasti, ako ih je bilo);
  • prijedlog potrebnog materijala za rad tokom trajanja regionalne umjetničke kolonije.

Prijave se šalju na adresu: [email protected] sa naznakom „Prijava na javni poziv za regionalnu koloniju“. Nepotpune prijave neće biti razmatrane.

ROK ZA PRIJAVU:

3. jun 2019. godine

Detaljnije ovdje.

(Visited 60 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments

Autor Merima Telarević