Javni poziv za razmjenu mladih iz Visokog sa mladima iz Balikesira (Turska)

7 sep
Rok prijave 15.09.2018

Udruženje „Mladi Volonteri“ u saradnji sa partnerskom organizacijom „Balıkesir Youth Center” iz Turske, objavljuje javni poziv za učešće madih na projektu pod nazivom “Martyrs and Relics”. Pravo učešća i prijave na istom imaju mladi ljudi, ukupno njih 14, sa područja općine Visoko, a koji imaju između 18 i 25 godina života. Osnovni cilj projekta je povećati saradnju i ohrabriti zajedničko djelovanje između mladih iz Turske i Bosne i Hercegovine. Projekat je podržan od strane Kancelarije za sport i mlade Balikesir Distrikta.

Implementacija i realizacija projekta odvijat će se u dvije faze. Prva faza je u period od 21. -28. septembra 2018 . godine gdje će, naš grad, posjetiti mladih ljudi iz turskog grada Balikesira. Druga faza projekta će se implementovati u periodu od 24. – 31. oktobra 2018. godine, a u sklopu kojeg će, mladi iz Visokog koji su učestvovali u predhodnoj fazi, ići u Tursku. Svi troškovi odlaska i boravka u Turskoj (prevoz, smještaj, hrana) su pokriveni od strane organizatora.

Tokom ova dva perioda, svi učesnici će biti dijelom brojnih aktivnosti od kojih su neke:

  • edukacije,
  • zabavne aktivnosti;
  • posjete različitim gradovima u Bosni i Hercegovini i Turskoj.

Obaveza svih učesnika iz Visokog jeste da budu prisutni na svim aktivnostima te da, u svoj dom, smjeste po jednu mladu osobu iz Turske, tokom njihove posjete Visokom.

Ovim putem se pozivaju svi mladi iz Visokog, koji su zainteresovani za ovu razmjenu, da se prijave na ovaj Javni poziv.

Prijave se šalju putem mail adrese: [email protected].

Potrebno je poslati mail sa naznakom YOUTH EXCHANGE PROJECT, te navesti svoje ime, prezime, broj telefona i datum rođenja. Prijave se primaju najkasnije do 15. septembra 2018. godine.

 

 

(Visited 92 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments