Javni poziv za prijavu projektnih prijedloga “Dijalog za budućnost”

7 jul
Rok prijave 31.08.2018

Projekat Dijalog za budućnost, koji je u BiH započeo 2014. godine kao zajednička inicijativa Predsjedništva Bosne i Hercegovine i Ujedinjenih nacija, je početkom 2018. nastavio sa drugom fazom implementacije. U skladu s tim, na zvaničnoj stranici Ujedinjenih nacija (www.un.ba), objavljen je i Javni poziv za dostavljanje prijedloga projekata.

Ovo je jedinstvena prilika za javne institucije (ustanove, organizacije), organizacije civilnog društva, neformalne grupe i pojedince, koji su posvećeni izgradnji mira i promovisanju društvene kohezije i raznolikosti u Bosni i Hercegovini, da u saradnji sa agencijama Ujedinjenih nacija – UNICEF, UNESCO i UNDP, daju svoj doprinos i dobiju podršku za dalji razvoj i promociju pozitivnih društvenih praksi.
Sa željom da se ponude odgovori na pitanja vezana za popunjavanje potrebne dokumentacije, a s ciljem što bolje pripreme projektnih prijedloga, u odabranim gradovima u BiH biće organizovani “Dani otvorenih vrata”.

U Sarajevu će to biti u ponedjeljak, 9.jula sa početkom u 12:00 h u zgradi Ujedinjenih nacija, Zmaja od Bosne bb. Dani otvorenih vrata su javni i svi zainteresovani mogu prisustvovati ovom informativnom sastanku o pripremi projektnog prijedloga u sklopu ovog poziva. O ostalim lokacijama i terminima održavanja, sve informacije će biti naknadno objavljene na zvaničnoj stranici Ujedinjenih nacija u BiH.

Dokumentacija o Javnom pozivu može se preuzeti na službenoj stranici Ujedinjenih nacija u Bosni i Hercegovini www.un.ba ili putem email-a: [email protected].

Rok za podnošenje prijava je 31. august/kolovoz, 2018. godine u 14:00 sati.

Kako biste bili na izvoru informacija vezanih za Javni poziv, kao i za ostale aktivnosti na projektu, možete pratiti i facebook stranicu Dijalog za budućnost.

(Visited 1 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments