Javni poziv za prijavu kandidata na edukativnu radionicu ”Kako pokrenuti vlastiti biznis”

22 mar
Rok prijave 05.04.2019

U cilju zadržavanja mladih i poticanje povratka u općini Brod, nevladina organizacija Savez za povratak izbjeglih i raseljenih Bosanske Posavine provodi projekt ”Menadžeri lokalnog razvoja – pokrenimo znanje” u okviru kojeg organizira i provodi edukacijske radionice na temu kako pokrenuti vlastiti biznis.

Radionice su namijenjene nezaposlenim mladima osobama do 35 godina s ciljem da ih se ohrabri i poduči kako realizirati svoju biznis ideju i pokrenuti nešto svoje, a nisu sigurni kako to učiniti ili kako odabrati odgovarajuću djelatnost.

Prva jednodnevna radionica planirano je da se održi 20. travnja/aprila 2019. godine. Radionica se provodi u suradnji sa profesorom dr. Ismarom Alagić, koji je direktor Agencije za razvoj općine Tešanj i dugogodišnji konsultant u oblasti lokalnog ekonomskog razvoja.

Radionica je dizajnirana tako da na jednostavan i praktičan način upozna i uvede polaznike u cjelokupni spektar poduzetničkog svijeta, da se upoznaju s osnovna poslovnih vještina koje su neophodne za uspješno pokretanje i vođenje vlastitog biznisa, što uključuje slijedeće teme:

  • Uvod u poduzetništvo
  • Kako uskladiti osobne ciljeve s poslovnim ciljevima i vrijednostima

Što je poduzetništvo? Tko je poduzetnik

(kako ideju pretvoriti u uspješan poduzetnički pothvat, kako ostvariti poduzetnički pothvat u skladu s lokalnim okruženjem, poduzetnički proces; poduzetnik – obilježja i vještine, procjena poduzetničkih sklonosti).

  • Pravno- organizacijski oblici poduzetnišva

Informacije o lokalnom zakonodavstvu vezano za poslovne subjekte koji tek počinju sa poslovanjem, organizacijski oblici (obrt, samostalna djelatnost, poljoprivreda, seoski turizam; trgovačka društva, zadruga) – kako se registrirati i poslovati.

  • Uloga računovodstva i porezni sustav

Što poduzetnik mora znati o računovodstvu, oblici poslovnih knjiga, vrste poreza, doprinosa i knjigovodstvene evidencije i financijski izvještaji.

Radionica

  • Grupni i pojedinačni rad
  • Razrada osnovnih pojmova

Kako se prijaviti?

Pozivamo nezaposlene mlade osobe do 35 godina starosti da se prijave putem e-maila: [email protected] ili pozivom na broj 065 519 202 – Julijana Petrović, koordinator projekta.

Javni poziv je otvoren do 05.04. 2019. godine do 16:00 sati. Sudjelovanje u radionici je ograničeno na 10 osoba/polaznika. Prednost ćemo dati ženama.

Kandidati koji pristupe ovoj radionici i koji se odluče za pokretanje vlastitog biznisa mogu računati na pomoć ove organizacije u ostvarivanju tog svoga cilja.

(Visited 199 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments