Javni poziv za praksu novinara iz regiona

25 sep
Rok prijave 01.10.2017

Iz Generalnog konzulata Srbije u Banjaluci saopšteno je da je počeo novi ciklus prijavljivanja na javni poziv za praksu novinara iz regiona, namijenjenu pripadnicima srpske zajednice koji deluju u okviru srpskih medija ili organizacija i udruženja.

U Konzulatu podsjećaju da je Udruženje novinara Srbije /UNS/ raspisalo konkurs za novinare srpskih medija i predstavnike organizacija i udruženja Srba iz regiona za studijski boravak i desetodnevnu besplatnu obuku u UNS-u i redakcijama u Srbiji.

Uslov za prijavljivanje je da kandidati žive u zemljama regiona i da rade u medijima ili udruženjima, organizacijama u regionu koji pripremaju informativni sadržaj na srpskom jeziku.

Biografiju i kratko motivaciono pismo ne duže od 1.500 karaktera treba poslati na elektronsku adresu [email protected] do 1. oktobra.

Kandidatima koji budu uključeni u program studijske prakse biće omogućen boravak u veb-redakcijama u Srbiji, a, osim prakse u medijima, boraviće i u veb-redakciji UNS-a.

Novinari će proći obuku na besplatnoj onlajn platformi “wordpress” i naučiti specifičnosti pisanja za onlajn izdanja.

Polaznici će steći osnovna teorijska i praktična znanja o autorskim pravima na internetu, upotrebi multimedijalnih sadržaja i njihovom plasiranju na internet platforme, o provjeri informacija na internetu, korišćenju infografike i optimizaciji sadržaja za pretraživače.

Studijski boravak biće organizovan u oktobru.

Praksu je podržalo Ministarstvo spoljnih poslova Srbije – Uprava za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu.

Studijski boravak novinara iz regiona, uz podršku Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu Ministarstva spoljnih poslova, organizovan je peti put.

(Visited 289 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments