Javni poziv za podnošenje prijedloga projekata za dodjelu bespovratnih sredstava u svrhu podrške investicijama u saradnji s dijasporom

22 jan
Rok prijave 28.06.2019

UNDP BiH je objavio javni poziv za podnošenje prijedloga za dodjelu bespovratnih sredstava u svrhu podrške investicijama u saradnji s dijasporom.

Ovo je aktivnosti koja se realizira u okviru projekta „Dijaspora za razvoj“ (D4D). D4D je projekat Vlade Švicarske i Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine (BiH), u partnerstvu s Razvojnim programom Ujedinjenih naroda (UNDP) i Međunarodnom organizacijom za migracije (IOM) u BiH.

U okviru Investicijskog fonda kroz ovaj javni poziv pružit će se podrška investicijskim projektima koji kroz produktivnu poslovnu saradnju s bh. dijasporom, doprinose unapređenju konkurentnosti, pristupu novim tržištima, poslovnom rastu te stvaranju novih radnih mjesta u BiH.

Podnosioci prijedloga investicijskih projekata moraju imati osigurano učešće partnera iz dijaspore u predloženom projektu.

Ukupno raspoloživa finansijska sredstva (u obliku bespovratnih sredstava) po ovom javnom pozivu iznose ukupno 1.400.000 KM. Maksimalni iznos bespovratne finansijske podrške po projektu iznosi 200.000 KM, dok je minimalni iznos podrške po projektu 88.000 KM.

Javni poziv će biti otvoren do utroška raspoloživih sredstava, a krajnji rok za podnošenje prijedloga investicijskih projekata je 28. juni 2019. godine.

Poziv i sve prateće dokumente možete naći ovdje.

(Visited 511 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments