Javni poziv za angažman trenera za sprovedbu ˝Treninga za trenere u neformalnom obrazovanju˝

17 nov
Rok prijave 18.11.2018

Fondacija tuzlanske zajednice poziva sve zainteresovane i kvalifikovane trenere/ice-pojedince, trenerske parove ili udruženja i institucije koja se bave neformalnim obrazovanjem i koja su kompetentna u traženoj oblasti da dostave svoje ponude za sprovedbu trodnevnog ˝Treninga za trenere u neformalnom obrazovanju˝.

Trening se sprovodi u okviru projekta ˝Demokratsko i ekonomsko osnaživanje nerazvijenih zajednica u TK˝i trebao bi biti realizovan u decembru mjesecu 2018. godine.

Specifični ciljevi treninga:
Cilj treninga za trenere je da obučimo interne trenere za prijenos svojih specifičnih znanja i vještina na druge odrasle polaznike, što uključuje efikasnu pripremu, izvedbu i evaluaciju trening programa usklađenih sa potrebama korisnika sa kojima Fondacija tuzlanske zajednice radi. Trening za trenere bi trebao da obuhvati sljedeće tematske cijeline:

 • Planiranje treninga i prezentacijske vještine (razumjevanje specifičnosti učenja odraslih, usvojiti ciklus sistematičnog treninga, određivanje svrhei ciljeva treninga, razvoj prezentacijskih vještina)
 • Metodologija rada na treningu (osnovne metode treninga, stilovi učenja, vježba i primjena različitih metoda)
 • Trening dizajn (vještine pružanja i primanja informacija, fasicilitacijske vještine, savladati trening dizajn, evaluacija treninga)
 • Mentorstvo kao individualni oblik rada

Učesnici:
Učesnici treninga su mladi multiplikatori-voditelji Odbora omladinskih banaka FTZ-a i mentori Mreže aktivnih zajednica (cca 15 osoba).

Trajanje procesa:
Trening će biti realizovan u decembru mjesecu 2018. Tačan termin će biti preciziran naknadno u dogovoru sa izabranim trenerom/ima.

Potrebne kvalifikacije:
– VSS pedagoškog smjera
– Minimalnoo 5 godina iskustva u neformalnom obrazovanju i provedbi edukativnih treninga za odrasle (referentna lista)
– Iskustvo u vođenju treninga za trenere (referentna lista)

Od trenera/ice se očekuje:

 • Da ponudi program realizacije trodnevnog treninga
 •  Da bude kooperativan/a i prilagodi trening u skladu sa zahtjevima i potrebama organizatora
 • Da koristi interaktivne metode rada sa učesnicima prilagođene starosnoj strukturi od 18 do 60 godina.

Ponuda treba da sadrži sljedeće informacije i dokumente:

 1. Tehničku ponudu, koja podrazumjeva agendu, metodologiju realizacije treninga, korištenje tehnika i metoda rada sa učesnicima kao i grupisanim aktivnostima i očekivanim rezultatima.
 2. Finansijsku ponudu za angažman
 3. Kontakt detalje
 4. CV trenera

Gore navedene dokumente treba poslati najkasnije do 18. novembra na elektronsku poštu: [email protected] Za sve dodatne informacije kontaktirajte nas na broj 035-362-832 ili na navedeni email.

(Visited 164 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments