JAVNI POZIV: Prijavite se na besplatnu obuku za zanimanja u sektorima prerade tekstila i kože s ciljem zapošljavanja

15 jun

U okviru implementacije projekata „Jačanje kapaciteta obrazovnih ustanova za provođenje praktične nastave i osposobljavanja radnika za deficitarna zanimanja u sektorima koža/obuća i tekstil“ i „Jačanje Lokalnog partnerstva za zapošljavanje u sektorima prerada tekstila i kože“ pozivaju se zainteresovani kandidati za pohađanje besplatnih teoretskih i praktičnih obuka tj. osposobljavanje zbog zapošljavanja i samozapošljavanja. Uspješnim kandidatima koje odaberu preduzeća biće ponuđeno radno mjesto.

S obzirom da je provođenje projekata sufinansirano iz sredstava Programa Prilika Plus – Švajcarske Vlade, a koji provodi Republička razvojna agencija RARS, Projekta Međunarodne organizacije rada „Lokalno partnerstvo za zapošljavanje“ i Gradske razvojne agencije Banja Luka, za sve odabrane kandidate obuke će biti besplatne.

Obuke su koncipirane tako da 20 % čine teoretski dio obuke, a 80 % praktični dio obuke.  Obuke će se sprovoditi u novoopremljenim praktičnim radionicama u srednjoj školi i fakultetu, te u preduzećima. Svaka obuka će trajati ukupno 130 časova.

Na obuku će biti primljen 51 kandidat i to:

  1. Obuka za obradu kože i izradu predmeta od kože – 20 kandidata
  2. Obuka za šivenje – 24 kandidata
  3. Obuka CAD/CAM tehnologije – 7 kandidata

Poziv je otvoren ka svim zainteresovanim kandidatima za rad u ovim sektorima bez obzira na školsku spremu i prethodno iskustvo, a koji se nalaze na evidenciji Zavoda za zapošljavanje.

Prijavu možete poslati na sljedeće adrese: [email protected][email protected] ili dostaviti lično na u prostorije Gradske razvojne agencije Banja Luka u Ulici Josifa Pančića broj 8.

Za sve ostale informacije možete se obratiti na broj telefona 051/433-460.

Formular za prijavu možete naći ovdje.

 

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments