Javna tribina: Zabrana pušenja u javnim prostorima – Da li ne?

23 apr

Web platforma javnarasprava.ba, čiji je cilj približiti zakonodavni proces građanima, te omogućiti što direktniju komunikaciju između građana i građanki i njihovih izabranih predstavnika poziva Vas na javnu tribinu o Zakonu o kontroli i ograničenoj upotrebi duhana, duhanskih i ostalih proizvoda za pušenje FBiH, koja će se održati u Hotelu Central u Sarajevu (Ćumurija 8) u utorak, 24. aprila, sa početkom u 12:00 sati.

Nacrt Zakona o kontroli i ograničenoj upotrebi duhana, duhanskih i ostalih proizvoda za pušenje FBiH je usvojen u martu 2017. godine u Parlamentu Federacije BiH. Usvajanje nacrta izazvalo je mnoge reakcije u javnosti, kako pozitivne, tako i negativne. Nakon usvajanja, Ministarstvo zdravlja FBiH je provelo javne rasprave, te se trenutno radi na pripremi Prijedloga zakona.

Cilj javne rasprave je javnosti predstaviti zbog čega je bitno usvajanje ovog zakona, kakve će biti posljedice eventualnog neusvajanja, sa kojim izazovima se trenutno suočavaju institucije kada je u pitanju usvajanje zakona, te kakva su iskustva zemalja koje su ovakve zakone već usvojile.

Na javnoj tribini će se kao uvodničari/ke obratiti:

• Aida Ramić-Čatak, Federalna koordinatorica za kontrolu duhana i pomoćnica direktora za stručne poslove u Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH
• Amra Haračić, zastupnica u Predstavničkom domu Federacije BiH
• Ada Sahačić, Udruženje PROI, inicijativa Smeta mi
• Sejdefa Bašić-Čatić, NVO Partnerstvo za javno zdravlje
• Moderator: Damir Dajanović, javnarasprava.ba

Radujemo se Vašem dolasku i učešću na tribini.

Javnarasprava.ba

FB Event

(Visited 5 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin