Javna tribina sa vijećnicima u Tuzli

19 okt

Javna tribina s vijećnicima i vijećnicama Gradskog vijeća Tuzle će se održati 23.oktobra u prostorijama Međunarodnog ateljea Ismet Mujezinović s početkom u 18h.

Otvorenost lokalnih samouprava u Bosni i Hercegovini prema građanima/kama u pogledu transparentnosti, pristupačnosti, integriteta i efikasnosti je poražavajuća. Da li su građani/ke Tuzle zadovoljni sa radom Gradskog vijeća, kao njihovog predstavničkog tijela? Koja je uloga vijećnika/ca u poticanju lokalnog razvoja? Šta građani/ke očekuju i na koji način mogu poboljšati efikasnost rada Vijeća u zastupanju njihovih interesa?

Kako bi dobili odgovore na ova pitanja, analizirati će rad Gradskog vijeća, diskutovati o aktuelnim problemima, ali i o budućim aktivnostima. Osim toga, svi prisutni će imati priliku da dikretno postave pitanje i raspravljaju o zajedničkim temama od javnog interesa, ali i da upute sugestije i prijedloge za poboljšanje rada Vijeća.

Svoje prisustvo su potvrdili predstavnici iz slijedećih političkih opcija:

• Bosanska stranka (BOSS)
• Demokratska fronta (DF)
• Hrvatska demokratska zajednica (HDZ)
• Savez za bolju budućnost (SBB)
• Socijaldemokratska partija (SDP)
• Stranka demokratske akcije (SDA)

Jačanje demokratije počinje na lokalnom nivou, a uvjetovano je, između ostalog, i povećanim stepenom učešća građana i građanki. Organizacijom ove tribine, Revolt nastavlja da podržava civilno obrazovanje i građansko učešće, potičući građane/ke na aktivni angažman u društvenom i političkom životu. Tribina se implementira u sklopu projekta „Jačanje uloge građanki i građana u odlučivanju u lokalnoj zajednici“

Ovim putem pozivaju se svi građani/ke da se pridruže i svojim učešćem, razmjenom znanja, iskustava i ideja, doprinesu uspješnosti i kvalitetu tribine.

Omladinski pokret Revolt

 

(Visited 4 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments