Jahorina Ultra-Trail®- Poziv za volontere i volonterke

1 jul
Rok prijave 07.07.2017

Za svaku dobro organizovanu trku zaslužna je mala vojska volontera i volonterki koji/e pomažu trkačicama i trkačima da stignu do cilja. Planinarsko društvo Javorina vas poziva da se prijavite kao volonter/ka kako bismo zajedno, od 29. do 30.07.2017. godine, uspješno organizovali treće izdanje takmičenja Jahorina Ultra-Trail®. Što bolja trka, to bolja promocija naših planina!

Planinarsko društvo Javorina objavljuje poziv za prijavu volontera/ki koji/e su spremni/e angažovati se:

1. Za vrijeme pripreme (markacija, distribucija startnih paketa, logistika i distribucija hrane); ukupne pripreme traju 5-10 dana tokom mjeseca jula;

2. Za vrijeme održavanja trke (rad na okrepnim stanicama, kontrolnim tačkama, prijavama, mjerenju prolaznog vremena, u cilju i skidanje markacije).

Napomena: svaki volonter/ka se može prijaviti za obje ili pojedinačnu kategoriju. Vaš doprinos organizaciji trke kroz olimpijska borilišta na Trebeviću i Jahorini, starom austougarskom prugom dužinom kanjona Miljacke, feratom kraj Novakove pećine na Romaniji i drugih prirodnih i kulturnih znamenitosti, gdje ćemo zajednički ugostiti preko 300 trkača i trkačica iz 20-ak zemalja je od neprocjenjive važnosti. A uz sve vam garantujemo dobru zabavu, druženje i nezaboravno iskustvo! Svi ste dobrodošli bez obzira na starosnu dob i prethodno iskustvo na sličnim poslovima, jer ovakav angažman ne zahtjeva posebne vještine, a stalni JUT tim će vam pružiti podršku.

U okviru Jahorina Utra-Traila organizujemo 4 trke različite dužine: Mini – 14km, Midi – 35km, Maxi – 70km i Ultra – 104 km a glavni posao volontera/ki će biti rad na ukupno 15 kontrolnih i okrepnih stanica. Volontirati možete u objektima na lokacijama: Sarajevo, Trebević, Pale, Jahorina i Romanija. Ove godine nam je potrebno 100 motivisanih, vrijednih, odgovornih i vedrih volontera i volonterki. 10 pozicija je rezervisano za volontere/ke iz drugih zemalja za koje su obezbjeđeni hrana i smještaj.

Šta kao volonter/volonterka dobijate?

• Novo iskustvo i izlazak iz svojih dosadašnjih okvira

• Stvaranje novih prijateljstava i mogućnosti

• Dobru zabavu

• Dobar osjećaj jer ste dio pozitivnog događaja

• Sticanje novih vještina, pa i podizanje samopouzdanja

• Volonterski paket (majica, hrana, kuponi za osvježenje, vožnja žičarom, volonterski certifikat)

Više o volontiranju na trkama iz različitih perspektiva, možete pročitati ovdje.

Budite dio Jahorina Ultra-Traila 2017! Prijaviti se možete putem sljedećeg linka. Zadnji rok za prijavu je 07.07.2017. godine. Za dodatne informacije, kontakt osoba je Maja Petek, koordinatorica za volontere/ke, +387 (0)61 225 207, [email protected], Facebook grupa: „Volonteri/ke Jahorina Ultra Trail”.

(Visited 6 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin