Jahorina Ultra-Trail 2016: Poziv za volontere

24 maj

Jeste li spremni za novi izazov?

Za potrebe organizacije drugog izdanja Jahorina Ultra-Trail® 2016 koje će se 30-31. jula odvijati na stazama između Sarajeva, Han-Pijeska, Višegrada i Jahorine, planinarsko društvo Javorina uz podršku Kancelarije volontera Ujedinjenih nacija u BiH, objavljuje poziv za prijavu volontera/ki koji su spremni za rad na okrepnim stanicama, kontrolnim tačkama, na prijavama, na mjerenjima prolaznog vremena i u cilju.

Angažman ne zahtjeva posebne vještine. Dobrodošli su svi bez obzira na starosnu dob ukoliko imaju želju da ličnim angažovanjem i dobrim raspoloženjem doprinesu organizaciji jedinog takmičenja ove vrste u Bosni i Hercegovini na koje se do sada prijavilo preko 100 trkača iz 13 različitih zemalja.

Bh skijaš i olimpijac, Marko Rudić, koji je volontirao na prošlogodišnjem izdanju Jahorina Ultra-Traila® ali i na Ljubljanskom maratonu i na nedavno održanoj trci Svjetskog kupa 100 milja Istre, je iz svog iskustva izdvojio nekoliko savjeta za sve koji su zainteresovani da se prijave: “Najvažnije kod volontiranja je prenijeti pozitivnu energiju na učesnike traila, podariti osmijeh i posredovati tačnu informaciju. Ne ustručavajte se praviti nova prijateljstva u toku volontiranja jer iz iskustva govorim, mene su moja odvela na razne krajeve svijeta. To su prijateljstva koja traju, jer ih spaja ljubav prema prirodi i zajednička želja za novim izazovima i iskustvima. Osim toga, izdvojiću samo s prošlogodišnjeg izdanja da se između dvoje naših volontera izrodila ljubav i da u avgustu slave godišnjicu veze te da je jedan od naših volontera na osnovu angažmana na trci dobio poslovnu ponudu kakvu je priželjkivao. Više njih je nakon trke zavoljelo trčanje i počelo aktivno da se bave trailom. Mi kao organizatori ćemo se potruditi da vam volontiranje u toku traila bude što prijatnije i zabavnije.”

Za potrebe organizacije trke, planinarskom društvu Javorina će trebati preko 100 volontera koji će u dane pred trku te tokom trke biti dostupni na startnim lokacijama, dužinom staza ili u cilju na Jahorini te poziva sve zainteresovane pojedince da se prijave.

Iz Kancelarije volontera UN-a poručuju da sva velika takmičenja pripadaju volonterima bez čije pomoći ne bi bilo moguće organizovati niti jedno te da oni kroz volontiranje u sportu značajno doprinose promociji volonterskih ali i olimpijskih vrijednosti.

Aplikaciju i više informacija možete pronaći ovdje.

Zadnji rok za prijavu je 10. juli 2016. godine.

Kontakt osoba za dodatne informacije:

Miroslav Mandić, sekretar PD Javorina, 063 032 907.

(Visited 2 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin