Izvještavanje o radnim migracijama – Novinarsko takmičenje

18 okt
Rok prijave 27.10.2017

Međunarodna organizacija rada poziva zainteresovane novinare širom svijeta da se prijave na takmičenje posvećeno medijskom izvještavanju o migracijama zbog rada.

Takmičenje ima za cilj podržavanje kvalitetnog izvještavanja o oblasti radnih migracija zbog važnosti takvih medijskih priča u periodu u kojem mediji sve više promovišu toksične javne narative zasnovane na nacionalnosti, državnom porijeklu, spolu i statusu migranata.

Profesionalni novinari mogu se prijaviti sa maksimalno dva rada, sa jednim za svaku od sljedećih kategorija: pisani izvještaji (online i print članci) i medijska produkcija (fotonovinarstvo, audio i video).

Članci ne smiju biit duži od 8.000 riječi, dok multimedijalni radovi ne smiju prelaziti 10 minuta, a svi radovi moraju biti objavljeni u period od 1. januara 2016. do 27. oktobra 2017. godine.
Četiri pobjednika će primiti novčanu nagradu od 1.000 dolara, a pobjednički radovi bit će objavljeni na stranici Međunarodne organizacije rada i dalje pormovisani kao primjeri dobrog novinarstva.

Krajnji rok za prijavu je 27.10.2017.

Više informacija

(Visited 116 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments