Izložba Graysona Perrya “Taština malih razlika”

4 jul
  • 12 Juli– 25 Avgust – Umjetnička galerija Bosne i Hercegovine – Sarajevo
  • 7 Septembar – 20 Oktobar | Muzej savremene umjetnosu Republike Srpske | Banja Luka

Pridružite nam se na izložbi Graysona Perrya “Taština malih razlika”, koja istražuje fascinaciju ukusom i klasama u Velikoj Britaniji. Od 12. jula do 25. avgusta publika u Sarajevu i od 7. septembra do 20. oktobra publika u Banja Luci će imati priliku da posjeti izložbu jednog od najpoznatijih savremenih britanskih umjetnika, Graysona Perrya. Besplatna vođenja izložbom će biti organizovana u Umjetničkoj galeriji Bosne i Hercegovine, Zelenih beretki 8, Sarajevo.

Pored posjete Muzejima, pogledajte i sjajni dokumentarni TV serijal: Neukus ni slučajno koji prati kreativni proces Graysona Perrya. TV serijal će biti prikazan na BHT1 i RTRS televizijama.

British Council i Umjetnička galerija Bosne i Hercegovine uz podršku Courtyard by Marriot organizuju izložbu u Sarajevu. Medijski partner je BHRT.

Organizatori izložbe u Banja Luci su British Council i Muzej savremene umjetnosti Republike Srpske, sa podrškom Banjalučke pivare. Medijski partner je RTRS.

Izložba je u zajedničkom vlasništvu kolekcije British Councila i kolekcije Arts Councila kojom upravlja londonski Southbank centar. Ona je poklon umjetnika i galerije “Viktorija Miro”, a realizovana je uz podršku britanske televizije Channel 4, organizacije Art Fund, fondacije „Sfumato“ i kompanije AlixPartners.

Saznajte više

Istražite djela, pročitajte više o umjetniku i saznajte datume prikazivanja TV serijala i organizovanih vođenja.

(Visited 69 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments