Sarajevo: Prijavi se i besplatno prisustvuj izlaganju – Ljevica na europskoj periferiji

19 nov
Rok prijave 20.11.2018

Ljevica na europskoj periferiji. Iz krize ka novom početku sa Danijelom Dolenec.

  • Kada? 21.novembar, 18:00 – 20:00
  • Gdje? Crvena – Association for Culture and Art Augusta Brauna 14/3, 71000 Sarajevo

Izlaganje, na temelju analize dinamike političkog sukoba u Europi i u njenom post-socijalističkom dijelu, predlaže orijentire za novu lijevu strategiju na periferiji. Prvi dio izlaganja obrazlaže karakter suvremene krize liberalne demokracije u Europi, uz fokus na rast tzv. desnog populizma. U drugom dijelu analiziram dinamiku političkog sukoba u post-socijalističkoj Europi, te na temelju izvedene analize sugeriram elemente strategije za obnovu ljevice.

O predavačici: Danijela Dolenec je docentica na Odsjeku za komparativnu politiku Fakulteta političkih znanosti na Sveučilištu u Zagrebu. Predaje komparativnu politiku, politike osporavanja i metodologiju društvenih znanosti, a primarni istraživački interes su joj demokratizacija i politička ekonomija post-socijalističke Europe. TIjekom karijere znanstveno se usavršavala u Ujedinjenom Kraljevstvu, SAD-u i Švicarskoj. Dobitnica je više prestižnih stipendija, a njena knjiga Democratic Institutions and Authoritarian Rule in Southeast Europe (ECPR, 2013) osvojila je Državnu nagradu za znanost 2013. godine. Trenutno vodi znanstveni projekt Disobedient Democracy: A Comparative Analysis of Contentious Politics in the European Semi-periphery, koji financira Švicarska zaklada za znanost. Glavni cilj projekta je analizirati uzroke i posljedice suvremene krize liberalne demokracije u Europi, s posebnim fokusom na zemlje europske periferije: Hrvatsku, Srbiju, Španjolsku i Portugal.

Broj mjesta je ograničen i zato do 20.11.2018. pošaljite privatnu poruku na Crvena Association for Culture and Art ili Zajednički Grad/Sindikalizacija facebooku ili e-mail na [email protected] te potvrdite vaše prisustvo.

Učionica se realizira unutrar programa Sindikalizacija uz podršku Fonda otvoreno društvo Bosne i Hercegovine i Olof Palme International Centra.

(Visited 90 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments