IUS: Testiranje za stipendije

8 mar

Internacionalni univerzitet u Sarajevu (IUS) već 13. godinu zaredom uspješno organizira testiranje za stipendije za sve učenike 4. razreda srednjih škola. Testiranje je prilika da učenici pokažu svoje znanje i dobiju priliku da ostvare odgovarajuću stipendiju ili popust za školovanje na našem univerzitetu. Zbog velikog interesovanja, kao i broja vaših registracija koje se iz godine u godinu povećava, Internacionalni univerzitet u Sarajevu (IUS) je odlučio organizirati I testiranje za stipendije koje će se održati 31. marta 2017. godine sa početkom u 14 sati u prostorijama IUS-a.

stipendija2017
Osim održavanja visokog nivoa obrazovanja kadrova različitih profila, poseban fokus IUS-a je na afirmisanju sopstvenog rada i dostignuća, uključivanju u međunarodnu univerzitetsku zajednicu, te dugoročnoj saradnji sa srodnim univerzitetima, ostvarenoj kroz različite projekte i programe. Pri tome, IUS nastoji privući i zadržati izvanredne, kvalifikovane predavače i administrativno osoblje, koje daje znatan doprinos u oblastima svog djelovanja, te omogućava učestvovanje u inovativnim istraživačkim projektima, u cilju stalnog poboljšanja pružanja usluga studentima i društvenoj zajednici. Više od 30 visokokvalifikovanih uspješnih ljudi, povratnika u BiH, u posljednjih nekoliko godina, našlo je sigurno zaposlenje u struci na Internacionalnom univerzitetu u Sarajevu i time dobilo priliku da svoju akademsku karijeru nastavi u svojoj zemlji.

Uslovi za pristup testiranju su:

  •  Državljani BiH ili regiona (Srbija, Crna Gora, Slovenija, Hrvatska, Kosovo, Makedonija)
  •  Maturanti srednjih škola
  •  Kandidati imaju pravo samo jednom izaći na testiranje
  •  Potrebno je sa sobom ponijeti ličnu kartu ili drugi identifikacijski dokumenat sa fotografijom.

Stipendije/popusti na školovanje koji se dodjeljuju mogu biti: potpuni, tj. 100% stipendije, koje pokrivaju sve troškove školarine na IUS-u, ili djelomične od 10% do 90%.

Cilj ove vrste stipendiranja je podsticanje i promoviraje znanja i sposobnosti kao posebne vrline kod mladih ljudi. Sve navedene vrste stipendija odnose se na četverogodišnji studij na jednom od fakulteta IUS-a (uključujući i Školu engleskog jezika, za kandidate koji moraju pohađati intenzivne časove engleskog jezika). Za 2017. godinu, Internacionalni univerzitet u Sarajevu je obezbijedio više od 1000 stipendija za najuspješnije studente.

Prijava za testiranje je obavezna i to se može učiniti ovdje.

Rezultati testova bit će dostavljeni putem E-maila i poštom najkasnije 5 dana nakon testiranja.

Izlazak na testiranje se ne naplaćuje.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments