ITivity softverska akademija: Šansa za nova znanja i zaposlenje

18 jun
Rok prijave 30.06.2017

Nakon nevjerovatnog uspjeha na svjetskom nivou u vidu uključenja u ELITE program Londonske berze, kompanija LANACO nastavlja da diktira trendove i pomjera granice u oblastima svog poslovanja. Novi projekat ITivity softverska akademija​ predstavljen je u petak 19. maja na održanoj pres konferenciji u LANACO Tehnološkom centru.

Konkurs za prijavu na akademiju će biti otvoren od 19. maja do 30. juna, a moći će se prijaviti svi koji imaju završenu srednju školu i želju da se bave programiranjem. Poželjno je da kandidati poznaju osnove rada na računaru i engleskog jezika.​

“Izuzetno nam je drago što otvaramo konkurs za prijave na našu prvu softversku akademiju koja ima za cilj da obrazuje i pripremi kadar za kojim mi već duže vrijeme tragamo. Praktično to znači da ćemo mi polaznike naučiti da se bave programiranjem i ponuditi im zaposlenje u našoj kompaniji ako uspješno prođu kroz sve testove i zadatke tokom akademije”, rekao je prisutnim novinarima Aleksandar Crnovčić, menadžer sektora za edukaciju kompanije LANACO.

Kombinovanjem iskustava iz dugogodišnjeg pedagoškog rada i praktične primjene, verifikovane na konkretnim softverskim projektima koje kompanija LANACO svojom ITivity akademijom obezbjeđuje punu garanciju da će polaznici ovladati potrebnim, i dovoljnim skupom znanja i vještina koje će moći efikasno koristiti u toku buduće profesionalne karijere.

„Akademija bazira nastavu na principima dualnog obrazovanja i uključuje kombinovanu edukaciju i praktičan rad. Principi edukacije obuhvataju: timski rad, učenje u kontekstu projekta, upotrebu najsavremenijih sredstava informacionih tehnologija, neposrednu provjeru usvojenog znanja i kontinuiranu podršku tima edukatora. Tim edukatora čine iskusni univerzitetski nastavnici i stručnjaci zaposleni u kompaniji LANACO, kompetentni i motivisani da na polaznike prenesu znanja i vještine upotrebljive od samog početka profesionalne karijere. Vjerujemo da će profesionalna karijera većine polaznika početi odmah po okončanju studija na Akademiji”, rekao je prisutnim novinarima profesor dr Branko Perišić, redovni profesor na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu i vodeći mentor na ITivity akademiji.

Predavanja na akademiji počinju 04. septembra 2017. i trajaće sve do kraja maja 2018. godine. Nastava će biti organizovana u prostorijama kompanije LANACO u Banjaluci, pet dana sedmično tokom 30 radnih sedmica, po osam časova dnevno.

Od kandidata se očekuje da ulože vrijeme i trud, a sve ostale troškove softverske akademije, pokriva LANACO.

Svoje prijave sa biografijom i motivacionim pismom možete poslati na e-mail: [email protected]

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments