Istraživanje Fondacije Mediacentar: Fokus grupa u Sarajevu

23 mar
Rok prijave 01.04.2019

Fondacija za razvoj medija i civilnog društva “Mediacentar” poziva sve zainteresovane mlade iz Kantona Sarajevo, Zeničko-dobojskog kantona i Tuzlanskog kantona da se prijave za učešće u fokus grupi.

Tokom fokus grupe razgovarat će se o vašim navikama korištenja medija i vašem mišljenju o medijskim sadržajima, te naročito o sadržajima koji su pristrani i mogu podstaći isključivost i netoleranciju među mladim ljudima u Bosni i Hercegovini.

Prijaviti se mogu zainteresovane osobe koje imaju od 18 do 30 godina. Fokus grupa će se sastojati od najviše deset učesnika/ca, a diskusiju će voditi istraživačice iz Mediacentra. Fokus grupa će se održati 9. aprila, sa početkom od 11 sati (s ukupnim trajanjem između dva do tri sata) u Sarajevu. Za učesnike/ce koji dolaze van Sarajeva organizatori obezbjeđuju prijevoz i smještaj, dok je za sve učesnike/ce obezbijeđena i naknada od 50 KM (brutto iznos).

Ukoliko ste zainteresovani za učešće potrebno je da pošaljete svoju aplikacionu prijavu koju možete preuzeti ovdje, najkasnije do 1. aprila na e-mail adresu: [email protected] sa naznakom “Prijava za fokus grupu/Sarajevo “.

Više o fokus grupama: Fokus grupe su dio istraživanja Fondacije “Mediacentar” u sklopu projekta “Protiv radikalizacije i nasilnog ekstremizma u bh. javnom prostoru”. U fokus grupama učesnici/ce diskutuju o određenom problemu uz stručno moderiranje razgovora. Izbor učesnika/ca vršit će se u skladu sa potrebama za kreiranjem grupe koju odlikuju određene demografske karakteristike.

Više informacija ovdje.

(Visited 286 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments