Iskažite svoje mišljenje putem globalne Youth Speak ankete

16 okt

Youth speak 2.0. je globalni pokret koji je podržan od stane AIESECa namijenjen mladim ljudima širom svijeta da iskažu svoje mišljenje putem globalne Youth Speak ankete!

youth_speakDanašnje generacije mladih ljudi žive u eri konstantnih promjena, što je uvjetovano tehnološkim boom-om koji je zahvatio cijeli svijet u proteklih 20 godina. Isto tako, mlade generacije svjedoče sve većem broju revolucija i podizanju naroda protiv svojih vlasti, te se mladi pitaju gdje vide ovaj svijet u narednim godinama i šta očekuju od svjetskih lidera kako bi se ostvarila pozitivna očekivanja, odnosno kako bi se rješili gorući problemi današnjica.

Angažmanom u sklopu Youth Speak-a mladi imaju priliku reći da su zapravo izrekli svoje mišljenje i da zapravo žele doprinijeti pozitivnoj promjeni u svijetu, te putem Youth Speak-a mogu učestvovati i u forumu naredne godine što će biti održan u Banjoj Luci, Mostaru i Sarajevu u petom mjesecu. Na istom će imati priliku učestovati na radionicama koje će voditi najrenomiranije kompanije u BiH, ali isto tako da poslušaju i podjele mišljenja s drugim mladim ljudima s područja BiH i da se aktivno angažuju u kreiranju projekata za boljitak u ovoj zemlji.

Jedan od bitnijih segmenata Youth Speak 2.0. jeste prilika da glasate za svoj #SDG (Sustainable Development Goal) u sklopu UN-ovih ciljeva za 2030. godinu. Oblikujte svijet onako kako ga vi želite ostaviti svojoj djeci i kakvim ga vi želite vidjeti za 15 godina!

Link za anketu: http://bit.ly/youthspeakmovement

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin