IPI Akademija vas poziva na besplatnu radionicu digitalnog marketinga

2 nov

Studentski klub IPI Akademije zajedno sa Internacionalnom poslovno-informacionom akademijom Tuzla poziva Vas na besplatnu radionicu DIGITALNOG MARKETINGA.

Radionica će se održati 04.11.2017.godine (subota) sa početkom u 10:00h u prostorijama IPI Akademije u Tuzli.

Zašto je potrebno edukovati se o digitalnom marketingu?

Društvene mreže već imaju gotovo pa vodeću ulogu u komunikaciji sa kupcima ili krajnjim korisnicima. Poznavanjem digitalnog marketinga i njegovih inovativnih strategija i taktika olakšavate sebi plasiranje vašeg brenda/usluge i osiguravate veći profit za organizaciju/kompaniju putem interneta.

Radionicu će voditi prof. dr Almir Peštek, vanredni profesor na Katedri za marketing Ekonomskog fakulteta u Sarajevu. Dr. Peštek ima bogato predavačko i konsultantsko iskustvo iz oblasti biznisa i marketinga i autor je više naučnih i stručnih radova i knjiga. Dr. Peštek je stipendista Fulbright postdoktorskog programa i proveo je akademsku 2014/15 godinu na Loyola University Chicago – Quinlan School of Business. Dr. Peštek predaje predmete “E-Business i New Media” i “Integrated Marketing Communications” na Univerzitetu RISEBA u Rigi, Latvija i “Social Media Marketing” na Vienna University of Economics and Business u Beču, Austrija, a predavao je i u SAD, Italiji i Sloveniji.

Program radionice:

  • Tradicionalni i novi mediji
  • Integrisani digitalni marketing i strategije digitalnog marketinga
  • Marketing pretraživača – Search Engine Optimization (SEO), Search Engine
  • Marketing (SEM); Kontekstualno oglašavanje
  • Web 2.0 – društveni mediji i marketing društvenih medija (Facebook, Twitter, YouTube, Instagram, Google Plus, itd); Korisnički generisani sadržaji i alati za kolaboraciju
  • Web analitika i praćenje uspješnosti
  • Internet i efikasno upravljanje odnosima s kupcima

Pozivaju se svi zainteresovani za ovu temu da se pridruže i upoznaju se sa pojmom digitalni marketing, sa savremenim trendovima i dobrim praksama u internet poslovanju, saznaju koji su to najznačajniji internet alati i mediji, te da se upoznaju sa tehnikama u internet oglašavanju i komuniciranju i razvoju odnosa sa kupcima.

(Visited 317 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments