International Burch University: Prijemni ispit za stipendije

14 mar

Prijemni ispit za stipendije Burch univerziteta u iznosu od 21.000 KM održat će se u subotu, 25. marta 2017. u 11:00 sati. Učesnici koji žele pristupiti prijemnom ispitu moraju popuniti online prijavnicu, najkasnije do petka 24. marta 2017.

Internacionalni Burč univerzitet (IBU) osnovan je 2008. godine u Sarajevu, glavnom gradu Bosne i Hercegovine, s ciljem predstavljanja jedinstvene prilike da preispitamo samu ideju modernog univerziteta i preciziramo nove planove za budućnost. Nakon odluke Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo, nastavni proces je započet po bolonjskom sistemu obrazovanja (3 + 2 + 3) na tri fakulteta, a nastava se izvodila na engleskom jeziku.

Burč univerzitet je započeo svoje djelovanje s utvrđenom misijom “Unaprijediti učenje i mijenjati živote”. Usmjerenjem na kvalitetne i inovativne metode podučavanja i istraživanja, te kroz širok spektar naučnih, akademskih i istraživačkih tema, Univerzitet je prepoznat kao jedan od vodećih univerziteta u regionu. Univerzitet teži da se uspješno prilagodi potrebama učenika kroz ulaganje u opremu najviših standarda za modernu nastavu, učenje, istraživanje i rekreaciju.

 

(Visited 2 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments