Internacionalni univerzitet u Sarajevu organizuje II testiranje za stipendije

26 apr

Nova prilika za sve učenike završnih razreda za ostvarivanje stipendije na Internacionalnom univerzitetu u Sarajevu (IUS) je petak, 11. maja 2018. godine sa početkom u 14 sati.

Internacionalni univerzitet u Sarajevu je visokoobrazovna institucija i tokom svog dosadašnjeg rada ponudila je veoma kvalitetno obrazovanje domaćim i stranim studentima na tri ciklusa studija, a Univerzitet se razvijao vrlo intenzivno i među prvima je u BiH nastavu prilagodio europskim standardima.

Zbog velike zainteresovanosti za studiranje na jednom od 21 studijska programa IUS-a novo testiranje je odlična prilika da učenici pokažu svoje znanje i dobiju priliku da ostvare odgovarajuću stipendiju/popust za školovanje na IUS-u. Test nije samo šansa da se osvoji stipendija, već je i prilika da pokažete svoja znanja i sposobnosti. Ispit se sastoji od pitanja iz općeg znanja i matematike, a stipendije se dodjeljuju kandidatima na osnovu ostvarenih rezultata. Najniža stipendija koja se može osvojiti kroz test općeg znaja i matematike iznosi 40%, a najveća 100% od ukupnog iznosa školarine na godišnjem nivou.

Prema novom pravilniku o stipendiranju, stipendije se dodjeljuju na vremenski period od 5 godina. Ako student ne diplomira u tom periodu, stipendija se fiksira na 50%, neovisno od početne vrijednosti stipendije. Izbor studijskog programa prilikom apliciranja za stipendiju je konačan. Svaka naknadna promjena može, a i ne mora, podlijegati promjeni iznosa stipendije.

Samo korisnici pune (100%) stipendije su obavezni održavati akademski uspjeh na izvjesnom nivou i oslobođeni su plaćanja školarine u Pripremnoj školi engleskog jezika za prvu godinu. Korisnici ostalih stipendija podliježu plaćanju školarine u Pripremnoj školi engleskog jezika.

Pristup drugom testiranju imaju pravo učenici koji ispunjavanju navedene uslove:

  • Državljani su BiH ili neke od zemalja regiona
  • Maturanti su srednjih škola.
  • Nisu ranije pristupali testiranju održanom na IUS-u.

Kandidati mogu samo jednom polagati ispit i prilikom polaganja potrebno je da posjeduju identifikacijski dokument sa slikom na (lična karta, vozačka dozvola, pasoš).

Registracija za pristup ispitu je obavezna i može se učiniti na: stipendija.ius.edu.ba

Testiranje je besplatno.

(Visited 8 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin