Internacionalni festival srednjoškolskog teatra Juventafest 2017.

28 nov

5. Internacionalni festival srednjoškolskog teatra Juventafest održat će se u Sarajevu od 9. do 13. septembra 2017, u organizaciji Udruženja za razvoj i unaprijeđenje multimedijalnih umjetnosti i kulture “Medija-Art”.

Prijava je otvorena za sve pozorišne grupe čiji izvođači imaju između 14 i 19 godina. Svi učesnici (glumci, horovi, plesne grupe i muzičari) moraju biti starosti predviđene za srednju školu. Poželjno je, ali nije uslovno da se scenografi, kostimografi, vizažisti i ostali članovi tima sastoje od učenika srednjih škola.

Prijavljena predstava ne bi trebala biti kraća od 30 minuta, dok maksimalno trajanje nije određeno. Nakon popunjavanja aplikacije sve grupe su dužne dostaviti snimak predstave kao zaključani Youtube ili Vimeo link, putem emaila [email protected]. Predstava treba biti snimljena sa jednog mjesta, iz jednog kadra, bez ikakvog naknadnog editovanja ili montaže. U slučaju selekcije, predstava mora biti identična kao na dostavljenom snimku. Naknadna dodavanja scena, dodatno režiranje, mijenjanje kostima i/ili scenografije nakon dostavljanja snimka i popunjavanja aplikacije nisu dozvoljena!

Krajnji datum za prijavljivanje je 1. maj 2017.

Selektorica Festivala će odabrati najviše osam predstava za glavni festivalski program.
Festival traje 5 dana. Osim takmičarskog programa, i edukativni program festivala je od velike važnosti. Četiri umjetničke radionice će biti organizovane za učesnike festivala. Svi učesnici su obavezni prisustvovati svim programima festivala. Neusklađenost sa gore navedenim, odnosno saradnja sa domaćinima, drugim učesnicima i grupama, cjelokupno ponašanje, opšti utisak i slično može uticati na pojedince ili grupe kada je u pitanju sankcija ili diskvalifikacija.

Žiri festivala je internacionalni i sastoji se od tri člana – teatrolog, dramaturg, glumac, reditelj…

Žiri odlučuje o sljedećim nagradama:

1. Glavna nagrada za najbolju predstavu na Festivalu
2. Specijalna nagrada žirija
Sva prava na izmjenu i dodavanje navedenim pravilima su pridržana od strane organizatora.

Organizator festivala će osigurati smještaj i hranu za vrijeme trajanja festivala za sve učesnike festivala.

Teatarske grupe/učesnici troškove prevoza snose sami.

Udruženja za razvoj i unaprijeđenje multimedijalnih umjetnosti i kulture “Medija-Art” je jedini važeći organizator Internacionalnog festivala srednjoškloskog teatra Juventafest.

Aplikacijski obrazac dostupan je na službenoj web stranici Festivala – www.juventafest.ba.

Za sva dodatna pitanja obratite se na [email protected].

(Visited 3 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments