Interaktivni događaj o Mišljenju Evropske komisije

4 jul

Pozivamo vas na interaktivni događaj povodom objavljivanja Mišljenja Evropske komisije o zahtjevu Bosne i Hercegovine za članstvo u Evropskoj Uniji. Mišljenje, uz prateći Analitički izvještaj, ukazuje šta Bosna i Hercegovina, njeni građani i izabrani predstavnici trebaju da urade kako bi se pridružili Evropskoj uniji. Napisano je na oko 200 stranica. Ali nemojte misliti da ćemo na ovom događaju prelaziti cijeli tekst!

Naprotiv, po prvi put ćemo kroz interaktivnu formu razgovora predstaviti najbitnije detalje iz Mišljenja, razgovarati o tome šta nas čeka, o promjenama koje slijede i kako će one uticati na naše živote. Saznajte o tome od šefa Delegacije EU u BiH i Specijalnog predstavnika EU u BiH Larsa- Gunnara Wigemarka.

Također će Damira Ibranović, novinarka i Saša Aćić, biznismen pokušati povezati preporuke Mišljenja sa poboljšanjem obrazovnih kurikuluma, te zajedno s vama diskutovati zašto se ne koriste napredne tehnologije u obrazovanju ili zašto mladi čovjek u BiH prvi posao u prosjeku dobije u 27. godini. Kako se to može promijeniti? Ko će to promijeniti? Na šta nas Mišljenje obavezuje? „Sa ovakvim prirodnim i ljudskim resursima imamo šansu da za nekoliko godina stvorimo zajednicu u kojoj će mnogi poželjeti da žive. Imamo ljude i kompanije koje mogu kreirati pozitivno ozračje i NOVU VIZIJU. Ako vidimo gdje idemo, treba nam još društveni dogovor, istrajnost u realizaciji dogovorenog i IDEMO RADITI“ poručuje vaš govornik Saša.

Svaki govornik ima maksimum 10 minuta da vas zainteresuje za tematiku. Putem elektronskog interaktivnog glasanja moći ćete odmah dati mišljenje i postaviti pitanje. Kroz intervju sa jednim od vas-učesnika saznaćemo koliko je ovaj događaj bio koristan za vas.

FB event

(Visited 108 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments

Autor Meris Bećović