Inspirational Talents Talk W/ Enis Čišić

1 sep

Kao i do sada, predstavljamo vam obične ljude i njihova neobična zanimanja. Zanimanja o kojima nemate baš priliku puno čuti, jer se o njima ne priča na svakom koraku, ona “nisu” perspektivna i “ne donose” vam siguran posao.

Upoznajemo vas sa ljudima koji su odrasli uz takve stavove, a opet su završili na putu svojih talenata i želja, koje sada žive. Donosimo vam njihovu priču, od djetinjstva do odraslosti, koja će vas ohrabriti da istražujete i osluškujete sebe. Osim svoje priče, sa vama će podijeliti i korisne informacije o tome kako doći i snaći se na tržištu rada kreativne industrije.

Ovog puta družimo se sa Enisom Čišićem, mladim umjetnikom, crtačem, ilustratorom, strip artistom, kreatorom animacija…koji je prošao i još uvijek prolazi različite i interesantne faze razvoja svoje karijere. Nije volio školu jer se nije uklapao u njen sistem, imao je dvicu iz likovnog, završio je srednju medicinsku, radio u kreativnoj agenciji za dizajn i marketing, imao priliku da crta stripove za najpoznatijeg svjetskog izdavača stripova Marvel comics, radi kao profesor grafičkog i multimedijskog dizajna na Američkom univerzitetu, i ‘ko zna gdje će ga još njegova mašta, sposobnost i rad odvesti.

Enis će vam isprišati svoju priču o otkrivanju sebe, o svojim uspjesima i failovima. Priču o kreativnoj industriji, i kako se pronaći i snaći na tržištu.

https://www.behance.net/enis
https://www.facebook.com/Enis-Cisic-Artwork-1427214104253742/
https://www.instagram.com/enis.cisic/?hl=hr
https://www.marvel.com/comics/creators/12425/enis_cisic

Karte se za sada mogu kupiti samo na dan eventa po cijeni od 7 KM

Ukoliko sebi želite unaprijed osigurati sjedeće mjesto, rezervišite kartu na mail [email protected].

Fb event

(Visited 66 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments

Autor Merima Telarević