INPUT Zenica i Bit Alijansa organizuju besplatnu školu programiranja

12 dec
Rok prijave 14.12.2017

Centar za mlade INPUT u Zenici u saradnji sa udruženjem Bit Alijansa, organizuje besplatnu školu programiranja – CoderDojo Zenica, za djecu uzrasta od 13 do 17 godina.


CoderDojo škole programiranja su besplatne i baziraju se na volonterskom radu mentora i drugog osoblja. CoderDojo je svjetski pokret osnovan u Irskoj, s ciljem pružanja mogućnosti učenja programskih jezika već od najranijeg djetinjstva. Tokom 2016. godine više od 38.000 djece je pohađalo CoderDojo škole programiranja u više od 60 zemalja svijeta.

Svi oni koji žele uz igru i zabavu otkriti svijet programiranja web stranica, mogu se prijavit do 14. decembra 2017. godine, odnosno do popunjavanja kapaciteta. Škola počinje 16. decembra.

Centar za mlade INPUT je organizacija koja se bavi edukacijom i afirmacijom djece i mladih iz oblasti informatike, robotike i programiranja, stranih jezika, omladinskog aktivizma i uključivanja djece i mladih u nove društvene tokove i informacione tehnologije. U proteklih deset godina djelovanja, edukacije iz oblasti IT-a je pohađalo preko 13.800 polaznika

U narednom periodu, Udruženje Bit Alijansa će sa lokalnim partnerima organizirati iste ili slične projekte i u drugim gradovima širom BiH. Na ovaj način Bit Alijansa pokazuje svoju dugoročnu opredijeljenost za educiranje mladih, saradnju sa obrazovnim institucijama, te osnaživanje i unapređenje softverske industrije u Bosni i Hercegovini.

Prijaviti se možete putem online OBRASCA
Rok za prijavu je 14.12.2017. godine
Sve dodatne informacije putem vibera na 061/441-279 ili na mail: [email protected]

(Visited 4 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments