Info Presentation Sarajevo Model UN 2017

4 sep
Rok prijave 07.09.2017

Dođite na INFO event Sarajevo Model UN-a, i saznajte šta vam sve donosi ovogodišnja konferencija. Rezervišite svoje mjesto putem linka.

Sarajevo Model United Nations je akademska simulacija u kojoj se učesnici aktivno upoznaju sa načelima diplomatije, međunarodnih odnosa, te formalnim procedurama u donošenju odluka unutar multilateralnih organizacija kao što su, primjera radi, Vijeće sigurnosti, Evropsko vijeće i Međunarodni monetarni fond pri Ujedinjenim nacijama.

Prvo izdanje Sarajevo Model UN konferencije se održalo prošle godine, koju je svečano otvorio gospodin Stjepan Mesić, bivši predsjednik Republike Hrvatske, kao i mnogi drugi.

Ovogodišnje izdanje Sarajevo Model UN konferencije će se održati u saradnji sa Evropskim udruženjem studenata prava (ELSA) Sarajevo i uz podršku Ujedinjenih nacija u BiH i to u periodu između 21.-24. septembra 2017. godine u hotelu Holiday a INFO dan .

U nadi da postignemo bolje rezultate i uključimo što veći broj lokalnih participanata, organizujemo INFO event za srednjoškolce i studente sa područja Kantona Sarajevo i šire koji će se održati u subotu 09.09.2017. od 12:30 – 15:00 u prostorijama Vijeća mladih Općine Stari Grad Sarajevo.

Svi su dobrodošli!
Jedini uslov jeste da izvršite prijavu.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments