Info dan u Sarajevu – “Od Ideje do cilja: Programi Evropske Unije”

23 jul

Desk Kreativna Evropa Bosna i Hercegovina, u saradnji sa EU Info Centrom, kao i sa Ministarstvom civilnih poslova i Ministarstvom pravde Bosne i Hercegovine, organizuje seriju događaja u četiri bosanskohercegovačka grada pod nazivom Info Dan „Od ideje do cilja – programi Evropske unije“

Info dan će predstaviti programe Evropske unije: Kreativna Evropa, Evropa za građane i Horizon 2020.

Predstavljanje programa zamišljeno je u obliku prezentacije pod nazivom „Od ideje do cilja – programi Evropske unije“, kroz koju će se predstaviti različite mogućnosti za ustanove i organizacije u Bosni i Hercegovini za kandidovanje projekata na otvorene pozive. Info dan je posvećen predstavnicima svih pravnih lica – ustanova, organizacija ili preduzeća u Sarajevu, Tuzli, Banja Luci i Mostaru – javnim ustanovama, organizacijama civilnog društva i preduzećima koji se bave kulturom, obrazovnim, naučnim i istraživačkim ustanovama, kao i pojedincima.

Datum događaja je:

* srijeda, 24.7.2019. godine s početkom u 10:45h u Sarajevu, Info centar Evropske unije, Skenderija 3a.

Program Kreativna Europa je namijenjen jačanju i razvoju kulturnog, kreativnog i audiovizualnog sektora, a sastoji se od dva potprograma – MEDIA i KULTURA. Evropa za građane je program EU čiji je cilj promocija koncepta „aktivnog evropskog građanstva” i pružanje podrške uključivanju građana u procese evropskih integracija, dok je Horizon 2020 najveći EU program za istraživanje i inovacije koji ima budžet od skoro 80 milijardi eura za period 2014.-2020.

Na prezentaciji „EU programi – od ideje do cilja“ Aida Kalender (voditeljica Deska Kreativne Evrope), Dalibor Drljača (nacionalna kontakt osoba programa Horizon2020 u BiH Ministarstva civilnih poslova Bosne i Hercegovine) i Goran Kučera (stručni savjetnik za razvoj civilnog društva Ministarstva pravde Bosne i Hercegovine) učesnike će upoznati s osnovama, ciljevima i prioritetima programa, tehničkim karakteristikama poziva, te načinima preispitivanja vlastitih ideja, kao i dati odgovore na Vaša pitanja.

Na događaju u Sarajevu će učestvovati i Melina Alagić (Udruženje filmskih radnika BiH) i Haris Čalkić (Udruženje Urban) kao korisnici grantova Kreativne Evrope.

Ljubazno molimo da potvrdite Vaše učešće na e-mail: [email protected] ili putem telefona 033/206 851.

Fb event

(Visited 69 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments

Autor Merima Telarević