Info dan u Mostaru: Projekt razvoja radne snage i većeg pristupa tržištima

3 aug
Rok prijave 24.08.2018

U utorak, 28.8.2018. godine u 11h u prostorijama INTERA Tehnološkog Parka održat će se info dan na temu javnog poziva za dostavu projektnih prijedloga u okviru Projekta razvoja radne snage i većeg pristupa tržištima (WHAM projekt) financiranog od strane Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).

WHAM projekt trogodišnji je program koji ima za cilj povećanje broja radnih mjesta i nivoa prihoda kroz unaprjeđenje trgovinske ekspanzije Bosne i Hercegovine u Europsku uniju i na regionalna tržišta.

WHAM je objavio ukupno četiri javna poziva za dostavu projektnih prijedloga za podršku brzo-rastućih, izvozno-orijentiranih i izvozno spremnih malih i srednjih poduzeća iz sektora metala, drveta i/ili tekstila/obuće orijentiranih prema proširenju proizvodnih kapaciteta, dostizanju novih tržišta i otvaranja novih radnih mjesta.

Objavljeni javni pozivi su fokusirani na:
-razvoj radne snage u metalnom sektoru kroz obuke zavarivača i CNC operatera i/ili programera,
-razvoj radne snage u drvnom sektoru i sektoru tekstila/obuće kroz obuke CNC operatera i/ili programera,
-pristup novim tržištima kroz razvoj radne snage i obuke prodajnog osoblja i stručnjaka za istraživanje tržišta,
-certificiranje poduzeća u metalnom sektoru u Bosni i Hercegovini.

U okviru ovog poziva, koji je otvoren do srijede, 12.9.2018. godine do 16:00h, izabranim organizacijama će se dodijeliti ukupno 410 000 USD od čega jedna organizacija može maksimalno ostvariti pravo na 100 000 USD. Svi zainteresirani dokumentaciju mogu pronaći na www.whambih.org, a eventualna pitanja postaviti na info danu na kojem će predstavnici USAID WHAM projekta predstaviti mogućnosti prijave za nove javne pozive za podršku poduzećima iz sektora metala, drveta i tekstila/obuće putem bespovratnih (grant) sredstava.
Sudjelovanje na info danu je potrebno potvrditi do petka, 24.8.2018. godine putem e-maila na [email protected] ili [email protected].

(Visited 1 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments