Info dan „Kako učestvovati u najvećem informatičko-edukativnom događaju na svijetu – Satu kodiranja?“

28 nov
Rok prijave 30.11.2015

Resursni centar CPCD-a nastavlja sa promotivnim aktivnostima vezanim za akciju „Sat kodiranja 2015“.

Podsjećamo da Sat kodiranja predstavlja globalnu akciju, pokrenutu prije nekoliko godina od američke neprofitne organizacije Code.org, namijenjenu sticanju prvih programerskih iskustava. Više od 100 miliona učenika iz preko 180 zemalja učestvovalo je u ovom pokretu do sada. Akcija se održava u sklopu Sedmice kompjuterske edukacije u kojoj mladi širom svijeta pristupaju online tutorijalima. Akcija „Sat kodiranja 2015“ će se održati od 07. do 13. decembra 2015. godine. U cilju što većeg učešća mladih iz BiH u ovom globalnom edukativno-informatičkom pokretu, Resursni centar CPCD-a je i ove godine pokrenuo niz aktivnosti da bi se akcija podigla na još veći nivo u Bosni i Hercegovini.

Sa velikim zadovoljstvom i ponosom obavještavamo da se širom Bosne i Hercegovine do sada prijavilo 267 odgojno-obrazovnih ustanova, nevladinih organizacija i kompanija spremnih da održe Sat kodiranja.

U saradnji sa našim velikim partnerom MICROSOFTOM BIH u utorak 01. decembra u PROSTORIJAMA RESURSNOG CENTRA CPCD-a (Gradačačka bb, kod Malezijskog mosta, 71 000 Sarajevo) ODRŽATI će se INFORMATIVNI DAN za predstavnike škola koje su prijavile organizaciju Sata kodiranja ili tek planiraju (nastavnici i profesori informatike koji će držati čas u svojoj školi, pedagozi itd.), te za predstavnike drugih nevladinih organizacija i kompanija i sve ostale zainteresovane. Sastanak će se održati u 14:00 h.

Cilj info dana je upoznati prisutne sa akcijom „Sat kodiranja 2015“, informisati ih o načinu prijave za ovu akciju, uputiti ih u specijalno dizajnirane tutorijale i pružiti im podršku u realizaciji Sata kodiranja u njihovim institucijama i organizacijama.

Info dan je namijenjen svim zainteresovanim za samu akciju „Sat kodiranja 2015“, predstavnicima odgojno-obrazovnih ustanova, nevladinim organizacijama, vladinim institucijama, privatnim kompanijama i drugim zainteresovanim pojedincima. Posebno se ohrabruju nastavnici i profesori informatike osnovnih i srednjih škola da se prijave na info dan.

Pozivamo sve zainteresovane da se registruju najkasnije do 30.11. do 16 sati.

Prijava na info dan se vrši popunjavanjem online aplikacione forme koja se nalazi na ovom linku.

(Visited 2 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin