inART: alterFEST (AAF – Anime Art Fest) @ Kriterion Sarajevo

18 nov

Music Stage prolongiran: Nastao petodnevni ‘alterFEST’

Zbog prevelikog broja prijavljenih učesnika na Music Stage, koji je planiran 18.11. u art kinu Kriterion, je PROLONGIRAN. Tačan datum održavanja projekta je 23 – 27.11.2015. godine.

Na pretprojektnom sastanku Upravnog odbora Organizacije ‘inART | Industry of ART’, jednoglasno je odlučeno da se datum održavanja Music Stage-a prolongira, i to zbog prevelikog broja prijavljenih učesnika, a u cilju realizovanja novog petodnevnog idejnog projekta.

*Naime, prolongirani Music Stage (23 – 24. novembar), te Anime Art Fest (25 – 27. novembar) se stapaju u novi idejni projekat pod nazivom ‘alterFEST’ koji će trajati pet dana (23 – 27. novembar).

‘alterFEST’ je petodnevni festival muzičke, likovne, vizuelne i glumačke umjetnosti, koji ubraja:
– pet grupnih izložbi
– svakodnevni Jam Session i live svirke bendova i DJeva
– projekcije
– flashMOB
Kako je ideja Organizacije spajati više vrsta umjetnosti u jednu ideju, time se opravdava ova jednoglasna odluka, a otvara mogućnost i drugim kreativcima da se prijave na konkurs koji je produžen do 21.11.2015.
Prijaviti se mogu:
– likovni radovi na temu Anime/Manga
– bendovi / DJevi / samostalni muzičari
– teatar grupe sa režiranim komadom u trajanju do sat vremena

Na mail:
[email protected]
– uz naznaku: ‘alterFEST’

Informacije i detalji vezani za petodnevni raspored dešavanja će se objaviti naknadno, najkasnije do 21.11.2015. godine.
Ovim putem se članovi Organizacije javno izvinjavaju, te pozivaju sve zainteresovane da osjete petodnevno iskustvo alternativne umjetnosti, pod nazivom alterFEST.

FB EVENT

(Visited 3 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin