IN fondacija otvara svoja vrata mladima koji su voljni raditi kao volonteri

3 apr
Rok prijave 27.04.2018

IN fondacija, fondacija za unapređenje socijalne uključenosti djece i mladih u BiH (INF), sa sjedištem u Banja Luci od 2009. godine radi na području cijele BiH i kroz svoje djelovanje podržava rad organizacija civilnog društva (OCD) pružajući im finansijsku i stručnu podršku u implementaciji programa pod nazivom „Nulta tolerancija na nasilje u životima djece“.

U partnerskom odnosu sa OCD promovišemo programe socijalnih inovacija, sprovodimo istraživanja, pokrećemo inicijative u cilju izmjena i dopuna politika, potičemo naše partnere da rade zajedno kako bi iskoristili programske snage i resurse. Našim aktivnostima nastojimo ojačati proces učenja i razmjenu znanja kroz partnerski odnos i organizacijsku podršku koju pružamo našim partnerima. Teme kojima se bavimo odnose se na prevenciju rodno-zasnovanog i vršnjačkog nasilja, razvijanje usluga za djecu i porodice u riziku, uključujući i razvoj pozitivnih roditeljskih vještina, uticaj traume na rast i razvoj djece, kao i podrška romskoj djeci u procesu obrazovanja.

IN fondacija otvara svoja vrata mladima, koji su voljni raditi kao volonteri, u skladu sa slobodnim vremenom kojim raspolažu, i poziva studente završnih godina studija socijalnog rada, pedagogije i psihologije, ili diplomirane psihologe, pedagoge i socijalne radnike, sa znanjem engleskog jezika, koji žele sticati nova znanja o:
1. različitim modelima intervencije u prevenciji nasilja u životima djece i mladih
2. razvijanju i unapređenju socijalne politike i programe,
3. razvoju prijedloga projekata,
4. upravljanju projektima,
5. procesu organizacijskoga razvoja,
6. praćenju i procjeni, koji su zainteresovani da sudjeluju u istraživanjima,
da se kao volonteri/volonterke pridruže timu IN fondacije.

CV i pismo motivacije možete poslati na e-mail adresu: [email protected], najkasnije do 27.04.2018. godine, Za dodatne informacije obratite se na broj telefona +387 51 464 460, a više detalja o radu In fondacije možete pronaći na web stranici i facebook stranici.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments