Imaš od 18 do 30 godina? – Udruženju “Naša djeca” je potrebno tvoje mišljenje

1 nov
Rok prijave 06.11.2017

Udruženje „Naša djeca“ Sarajevo u partnerstvu sa još tri udruženja iz Bosne i Hercegovine a uz podršku organizacije Save the Children već nekoliko godina promoviše koncept ulaganja u djecu kao najbolju investiciju za budućnost ove zemlje.

U sklopu aktivnosti provedeno je i istraživanje na temu „Djeca o siromaštvu“ u Sarajevu, Modriči, Zenici i Banjaluci s ciljem sagledavanja stanja u društvu i posljedica koje siromaštvo ima na djecu u BiH.

Istraživanje su provela sama djeca sa svojim vršnjacima. Pitanja o kojim su kroz fokus grupe razgovarali su kako djeca definišu siromaštvo, kako se reflektuje na djecu u različitim sferama njihovog života i koje institucije mogu biti od koristi u smanjenju siromaštva u navedenim oblastima.

Kako bi predstavili rezultate dobivene iz razgovora sa djecom i u istraživanje uključili mišljenja i stavove mladih o ovoj gorućoj temi, pozivani  ste da se pridružite na panel diskusiji koja će se održati dana 07.11.2017. godine (utorak) u prostorijama Networks-a, ul. Skenderpašina br.1  Sarajevo sa početkom u 15:00h.

Rezultati istraživanja biće predstavljeni i Vijeću za djecu Bosne i Hercegovine, savjetodavnom tijelu Vijeća ministara BiH.

Pozvani su mladi od 19 do 30 godina da se prijave. Vaše učešće potvrdite do 06.11.2017. godine na mail: [email protected] ili na telefon/fax: 033 657 012.

(Visited 3 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments