Imaš ideju kako da tehnologijom #IsključimoNasilje? Prijavite se na Ideathon!

14 nov

U okviru globalne kampanje 16 dana aktivizma protiv rodno zasnovanog nasilja, realizuje se kampanja “Isključimo nasilje” – traže se IT rješenja koja pokrivaju teme rodnih stereotipa, pitanja nasilja nad ženama i djevojkama, platforme za konsultacije i podršku, SOS linije, dijeljenje informacija i jačanje svijesti o nasilju nad ženama i rodno zasnovanom nasilju.

Ako imate ideju, prijavite se za Ideatone u Banja Luci i Sarajevu.

Na Ideatonima ćete zajedno oblikovati ideje uz mentorice iz IT oblasti i ženskih prava i rodno zasnovanog nasilja.

Ideatoni su preduslov za učešće na Hakatonu

Najbolja tri rješenja očekuju vrijedne nagrade.

Prijava za Isključimo nasilje Ideaton #NisiSama

Potrebno je da imate ideju koja kroz upotrebu tehnologija (kreiranje mobilnih aplikacija, web platformi i sličnih opcija) rješava neko od pitanja rodno zasnovanog nasilja, rodnih stereotipa, stvara sisteme podrške i pruža informacije.
Za početak je potrebno da imate ideju, a na Ideatonima ćete te ideje obilikovati i razvijati zajedno sa našim mentoricama iz IT oblasti i ženskih prava, te rodno zasnovanog nasilja.

Ukoliko vam je stalo do prevencije i rješavanja problema rodno zasnovanog nasilja, rušenja stereotipa ili se bavite programiranjem i vješti ste u kreiranju različitih IT rješanja, prijavite se na Ideatone – da zajedno #IsključimoNasilje!

Link za prijavu

(Visited 1 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments