IGAS: Stipendija za Seminar Week Evropskog Foruma Alpbach 2016

9 maj
Rok prijave 20.05.2016

Konkurs za prijave za IGAS stipendiju za Seminar Week u okviru Evropskog Foruma Alpbach u Austriji, jedne od najuglednijih evropskih konferencija, otvoren je do 20. maja 2016. godine za sve mlade osobe iz Bosne i Hercegovine dobi od 18 do 30 godina.

Inicijativna Grupa Alpbach u Sarajevu (IGAS) u saradnji sa Austrijskom ambasadom u Sarajevu dodjeljuje 1 (jednu) stipendiju za učešće na Seminar Week-u u okviru Evropskog Foruma Alpbach 2016.

Evropski Forum Alpbach (EFA) jedna je od najuglednijih evropskih interdisciplinarnih konferencija, koja se još od 1945. godine održava u Austriji. Svake godine okuplja više od 4.000 učesnika iz preko 70 zemalja, među kojima su Nobelovci, uvaženi profesori, eksperti, istaknuti političari te brojne mlade osobe – stipendisti Foruma.

Seminar Week (sedmica intenzivnih interdisciplinarnih seminara) će se održati od 17. do 24. 08. 2016. godine u tirolskom selu Alpbach smještenom u austrijskim Alpama. Seminar Week prva je cjelina Evropskog Foruma Alpbach, koja nudi 16 najaktuelnijih tema iz raznoraznih oblasti, a koje se krovne teme ovogodišnjeg Foruma„New Enlightenment“  dotiču iz različitih perspektiva.

Detaljan program Seminar Week-a možete preuzeti ovdje.

Za stipendiju se mogu prijaviti sve mlade osobe uzrasta 18 – 30 godina sa područja Bosne i Hercegovine, koje imaju aktivan status studenta ili su okončale proces studiranja, a prethodno nisu bili dobitnik stipendija za Evropski Forum Alpbach.

Prijavu za stipendiju potrebno je poslati isključivo elektronski na adresu [email protected], najkasnije do 20.05.2016.do 23:55h zajedno sa sljedećom dokumentacijom:

  • Biografija (CV) aplikanta na engleskom jeziku, ne duža od dvije A4 stranice
  • Motivaciono pismo dužine jedne A4 stranice na engleskom jeziku, kojim objašnjavate razloge za apliciranje, uz osvrt na sadržaj seminara i krovnu temu Evropskog Foruma Alpbach 2016
  • Dokaz (skeniran) o trenutnom obrazovnom stepenu (potvrda o upisanoj godini ili kopija diplome)
  • Drugi dokazi akademskog uspjeha – po želji (skenirani)

Komisija za dodjelu stipendija sastoji se od članova Inicijativne Grupe Alpbach u Sarajevu i predstavnika Austrijske ambasade u Sarajevu. Stipendija obuhvata troškove učešća (kotizacije) i smještaja sa doručkom i pokrivena je iz sredstava Austrijske ambasade u Sarajevu. Troškovi prevoza nisu pokriveni stipendijom.

Kandidati koji prođu u najuži krug bit će pozvani na intervju koji će se održati u Sarajevu, a o istom će biti obaviješteni putem emaila najkasnije do kraja mjeseca maja 2016. godine.

Nepotpune i neblagovremene prijave neće biti razmatrane.

Za detaljnije informacije o Evropskom Forumu Alpbach posjetite web stranicu www.alpbach.org, web stranicu Inicijativne Grupe Alpbach u Sarajevu www.igas.ba, te IGAS Facebook, Twitter, Instagram i LinkedIn profile.

Predstavnici IGAS-a poručuju: „Iskoristite šansu da prikupite nova znanja i iskustva, te upoznate mnoge mlade ljude koji dolaze iz svih krajeva svijeta. Radujemo se Vašim prijavama!“

Jedna od prošlogodišnjih učesnica Foruma podijelila je svoje utiske iz Alpbacha, a kakvo je njeno iskustvo zainteresovani mogu pročitati ovdje.

(Visited 2 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin