IGAS: Poziv za prijave za stipendije Evropskog Foruma Alpbach 2017

17 mar
Rok prijave 31.03.2017

Poziv za prijave na program stipendiranja za odlazak na Evropski Forum Alpbach u Austriji, jednu od najuglednijih evropskih konferencija, otvoren je do 31. marta 2017. godine za sve mlade osobe iz Bosne i Hercegovine dobi od 18 do 30 godina.

Evropski Forum Alpbach (EFA) jedna je od najuglednijih evropskih interdisciplinarnih konferencija, koja se još od 1945. godine održava u Austriji. Svake godine na seminarima i simpozijumima sudjeluje više od 4000 učesnika iz preko 70 zemalja, među kojima su Nobelovci, uvaženi profesori, eksperti, istaknuti političari te brojne mlade osobe – stipendisti Foruma. EFA se ove godine održava u periodu od 16. augusta do 02. septembra, a krovna tema je „Conflict & Cooperation“. Kao i svake godine, pored formalnog dijela, Forum nudi i izuzetno bogat kulturni program.

Formalna struktura EFA obuhvata tri velike cjeline: Seminar Week (sedmica intenzivnih seminara koja nudi 21 najaktuelniju temu iz raznoraznih oblasti), Ljetne škole i višednevni specijalizovani Simpozijumi (ekonomski, pravni, politički, zdravstveni, tehnološki). Forum je interdisciplinaran te se učesnici mogu prijaviti i uzeti učešće bez obzira na profesionalnu pozadinu i oblast koju izučavaju.

Na program stipendiranja za EFA mogu se prijaviti svi studenti i mladi uzrasta od 18 do 30 godina. Stipendije u potpunosti pokrivaju troškove učešća, a postoji mogućnost i prijave za nadoknadu troškova smještaja sa doručkom te džeparca. Poziv za prijave na program stipendiranja otvoren je do 31. marta 2017. godine. Aplikacija za prijavu može se preuzeti sa zvanične web stranice Foruma www.alpbach.org, a šalje se isključivo online.

(Visited 7 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin