IGAS organizuje događaj – Sarajevo World Café

9 mar
Rok prijave 12.03.2018

Inicijativna grupa Alpbach u Sarajevu (IGAS) i ove godine organizuje Beyond Forum Alpbach: Sarajevo World Café na temu “(Anti)društvene mreže”. Deveto po redu druženje članova IGAS-a, studenata, mladih i eminentnih gostiju predavača održati će se u četvrtak, 15.03.2018. godine, u prostorijama Ekonomskog fakulteta u Sarajevu sa početkom u 18:00 sati.

Tema ovogodišnjeg Café-a su društvene mreže kao jedan od najaktuelnijih fenomena koji je prisutan i aktivno se koristi bilo da se radi o poslovnom, sportskom ili društvenom segmentu života. Brojna istraživanja ukazuju na negativne posljedice društvenih mreža poput alijenacije, zavisnosti, psiholoških posljedica a nedavno istraživanje sprovedeno u Americi je pokazalo da korištenje ovih mreža utiče i na rezultate studenata kada je u pitanju školovanje.

  • Da li su ove tvrdnje tačne?
  • Kako i u kojoj mjeri društvene mreže zaista utiču na naše živote?
  • Da li nas Facebook, Instagram i druge mreže utiču na percepciju nas samih?
  • Šta očekujemo od društvenih mreža u narednih 10 godina?
  • Da li će “face to face“ komunikacija postati stvar prošlosti?
  • Konačno, da li društvene mreže imaju više pozitivnih ili negativnih efekata i zašto bi nas sve to uopšte trebalo zanimati?

Do odgovora na ova i mnoga druga pitanja nastojati će se doći kroz neformalnu diskusiju i druženje sa sljedećim govornicima devetog po redu Sarajevo World Café-a:

Senka Čimpo – diplomirana psihologinja I psihoterapeutkinja
Hana Hadžiavdagić – Tabaković – novinarka, voditeljica, preduzetnica, instagram influencerka
Naida Pervan – diplomirana psihologinja; Savjetnica za ljudske potencijale, Creativa BH
Iman Karović – instagram influencerka, Miss Turizma BiH 2015, model agencije Swan management Džejle Glavović Oćuz
Zerina Šemsović – instagram influencerka
Haris Husejnović– Lilium Digital, CEO

Radi ograničenog kapaciteta, za učešće na Sarajevo World Café-u potrebno se unaprijed prijaviti uz jednostavnu registraciju ovdje.

Prijave će biti otvorene do ponedjeljka, 12.03.2018. godine do 18:00h. Svi izabrani učesnici bit će obaviješteni putem emaila najkasnije do 13.03.2018. godine.

Projekat prati koncept World Café kojim se, u zamjenu za klasična predavanja, studentima i mladim ljudima pruža prilika da budu aktivni učesnici diskusije u opuštenoj atmosferi uz šoljicu kafe. Prisutni će također imati priliku saznati nešto više o aktivnostima IGAS-a, te Evropskom Forumu Alpbach i programu stipendiranja za ovaj prestižni evropski događaj.

Sarajevo World Café realizuje se uz podršku dugogodišnjeg partnera projekta, Ekonomskog fakulteta u Sarajevu. Osvježenje za učesnike ove godine obezbijediće Nestlé i Red Bull. Certifikate za učesnike kao i ostale printane materijale obezbijedila je štamparija Šaran.

Za sve dodatne informacije predstavnike IGAS-a možete kontaktirati putem emaila: [email protected] te web stranice www.igas.ba.

FB Event

(Visited 2 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments