ICEI 2015 Microsoftova studentska sesija “Studentsko poduzetništvo i omladinski aktivizam“

29 okt

Ekonomski fakultet Univerziteta u Tuzli organizuje Četvrtu naučnu konferenciju sa internacionalanim učešćem “Ekonomija integracija” ICEI 2015: Izazovi ekonomije u kriznom okruženju, koja će se održati od 3. do 5. decembra, 2015. godine u Tuzli.

Ove godine se u okviru Konferencije ICEI 2015 organizira posebna sesija namijenjena studentima i mladima pod pokrivteljstvom svjetski poznate kompanije Microsoft. Cilj sesije je istražiti šanse mladih za samozapošljavanje kao i prezentirati iskustva uspješnih mladih poduzetnika, te u fokus staviti neophodnost studentskog aktivizma kao važnog aspekta razvoja studenata i preuzimanja odgovornosti za sebe, karijeru i svoj život.

Sesija obuhvata dvije glavne teme:

1.Izazovi studentskog aktivizma u kriznom okruženju

2.Mladi poduzetnici i poduzetničko obrazovanje mladih

Pozivamo sve studente, mlade poduzetnike, te nevladine organizacije koje se bave pitanjima mladih i omladinskim poduzetništvom da se prijave za učešće u sesiji. Radovi i izlaganja prezentirana tokom sesije biće obuhvaćena Zbornikom radova sa posebnim poglavljem „Microsoftova studentska sesija: studentsko poduzetništvo i omladinski aktivizam“. Molimo zainteresirane da popune Prijavu za učešće u sesiji te da istu dostave na e-mail adresu: [email protected].

Poziv i prijavu možete pronaći ovdje.

(Visited 4 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin