IAESTE: Konkurs za stručnu praksu

18 dec
Rok prijave 21.12.2016

IAESTE (International Association for the Exchange of Students for Technical Experience) je međunarodno udruženje za razmjenu studenata radi sticanja stručne prakse, osnovano još 1948. godine na Imperial College-u u Londonu, a danas broji oko 90 svjetskih zemalja koje učestvuju u programu razmjene.

Osnovni zadatak svih članova IAESTE lokalnog komiteta u Sarajevu jeste pronaći što veći broj praksi za strane studente u sarajevskim kompanijama, jer za svaku prikupljenu praksu omogućen je odlazak jednog studenta sa univerziteta u BiH na plaćenu praksu u inostranstvo, odnosno, razmjena u IAESTE-u funkcionira po principu reciprociteta. Tokom svog djelovanja preko 400 studenata iz Bosne i Hercegovine je dobilo mogućnost da obavi stručnu praksu u nekoj od mnogobrojnih zemalja svijeta u kojima IAESTE djeluje.

Ovom prilikom Vas pozivamo da aplicirate za ovogodišnji konkurs koji traje od 3. do 21. decembra 2016. godine. Registracija se radi online na ovom linku.

Da bi konkurisali potrebno je da dostavite sljedeće dokumente na adresu našeg udruženja, NETWORKS, Skenderpašina 1, 71000 Sarajevo:

1. POTVRDA O STATUSU REDOVNOG STUDENTA

2. PREPIS I PROSJEK OCJENA

Napomena: Dokumente je potrebno staviti u kovertu ili košuljicu.

Nakon završetka konkursa, IAESTE LC Sarajevo će objaviti datume održavanja testiranja iz engleskog jezika koji je ujedno zadnji korak u procesu konkurisanja.

Sedam dana nakon testiranja rezultati konkursa će biti objavljeni i dostavljeni svim prijavljenim.

Ukoliko imate pitanja, kontaktirajte nas u inbox ili neku od mail adresa:

[email protected]
[email protected]

(Visited 4 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin