Humanity in Action: Poziv za učešće u projektu

15 okt
Rok prijave 25.10.2015

Humanity in Action Bosna i Hercegovina objavljuje poziv za učešće u projektu

POTICANJE DEMOKRATSKIH VRIJEDNOSTI I AKTIVNOG GRAĐANSTVA MEĐU MLADIMA

Humanity in Action Bosna i Hercegovina četvrtu godinu zaredom organizuje projekat “Poticanje demokratskih vrijednosti i aktivnog građanstva među mladima”, uz podršku National Endowment for Democracy. Ovaj sedmomjesečni program je fokusiran na transfer znanja o demokratskim principima i ljudskim pravima, stimulisanje kritičkog razmišljanja o osjetljivim pitanjima u društvu i poticanje razvoja komunikacijskih, te istraživačkih vještina učesnika.

Poziv se primarno odnosi na studente prve i druge godine studija na svim visokoškolskim ustanovama u Bosni i Hercegovini, ali i prijave studenata sa viših godina će se uzeti u razmatranje.

Program se sastoji iz sljedećih komponenti:

> Devetodnevni edukacijski program u Sarajevu (5. – 13. decembar 2015. godine) prvenstveno ima za cilj prenošenje znanja o različitim modelima demokratije, demokratskim vrijednostima, osnovnim postulatima aktivnog građanstva i demokratske političke kulture, ljudskim pravima, nacionalizmu i identitetu, te omladinskom aktivizmu.

> Individualno istraživanje (decembar 2015. – februar 2016. godine) će omogućiti učesnicima da istražuju pitanje od njihovog interesa, a koje se u širem smislu odnosi na postojeće prepreke koje onemogućavaju efikasno učešće mladih u njihovim zajednicama, odnosno na primjere diskriminacije ili kršenja ljudskih prava mladih.

> Trodnevni trening (mart 2016. godine) predstavlja priliku za prezentaciju istraživanja, ali i razvoj vještina iz oblasti projektnog i finansijskog menadžmenta.

> Implementacija grupnih projekata (maj – juni 2016. godine) Učesnici će imati tri mjeseca da realizuju male grupne projekte i na taj način primijene znanje i vještine koje su stekli u prethodnim fazama programa.

> Završna ceremonija (juni 2016. godine) će se održati u Sarajevu i predstavljat će priliku za prezentaciju
realizovanih mini projekata, ali i razvoj diskusije o pitanjima od značaja za mlade.

Sve troškove snosi organizator.

Prijavite se do 25. oktobra 2015. godine preko formulara koji se nalazi na linku:
https://humanityinaction.wufoo.com/forms/obrazac-za-prijave-na-pdviagmm-201516/

Više informacija na:

http://www.facebook.com/PDVIAGMM
[email protected]

(Visited 2 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin