Humanity in Action: Poziv za mlade za učešće u projektu

4 nov
Rok prijave 05.11.2017

Humanity in Action BiH šestu godinu zaredom organizuje projekat “Poticanje demokratskih vrijednosti i aktivnog građanstva među mladima”, uz podršku National Endowment for Democracy (NED). Program je fokusiran na transfer znanja o demokratskim principima i ljudskim pravima, stimulisanje kritičkog razmišljanja o osjetljivim pitanjima u društvu, te poticanje razvoja komunikacijskih i istraživačkih vještina učesnika_ca.

Poziv se primarno odnosi na studente_ice prve i druge godine dodiplomskog studija na svim visokoškolskim ustanovama u Bosni i Hercegovini, ali i prijave studenata_tica sa viših godina će se uzeti u razmatranje.

Program se sastoji iz sljedećih komponenti:

>> Devetodnevni edukacijski program u Sarajevu (2. – 10. decembar 2017. godine) prvenstveno ima za cilj prenošenje znanja o različitim modelima demokratije, demokratskim vrijednostima, osnovnim postulatima aktivnog građanstva i demokratske političke kulture, ljudskim pravima, nacionalizmu i identitetu, te omladinskom aktivizmu.
>> Individualno istraživanje (decembar 2017. – februar 2018. godine) će omogućiti učesnicima_ama da uz dodijeljenog mentora istražuju pitanje od njihovog interesa koje se u širem smislu odnosi na postojeće prepreke koje onemogućavaju efikasno učešće mladih u njihovim zajednicama, odnosno na primjenu diskriminacije ili kršenja ljudskih prava mladih.
>> Trodnevni trening u Neumu (mart 2018. godine) predstavlja priliku za prezentaciju istraživanja i razvoj vještina iz oblasti projektnog i finansijskog menadžmenta.
>> Implementacija grupnih projekata (april – juli 2018. godine) uz primjenu znanja i vještina stečenih u prethodnim fazama programa.
>> Promocija rezultata grupnih projekata (juli – august 2018. godine) u medijima i lokalnim zajednicama u kojima su implementirani.
>> Završna ceremonija u Sarajevu (septembar 2018. godine) sa dodjelom certifikata i prezentacijom realizovanih projekata.

Sve troškove snosi organizator.

Prijavite se do 5. novembra 2017. godine preko formulara koji se nalazi na linku ovdje.

Više informacija na: www.facebook.com/PDVIAGMM.

Više informacija: HIA PDVIAGMM Poziv za ucesce 2017-18

 

(Visited 5 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin