Humanitarni bazar “Dobre volje” u Sarajevu

8 nov

Humanitarni bazar “Dobre volje” održat će se u subotu 11.11. 2017. godine u Pomozi.ba prostorijama na Čengić Vili (ulica Dr. Fetaha Bećirbegovića br. 8) u terminu od 10:00 do 16:00 sati.

U ovisnosti o vremenskim prilikama bazar će se održati ispred naših prostorija ili unutar njih.

Kao i svaki put do sada, cijene će biti simbolične, počevši već od 0.50 KM.

Ovaj put, svrha bazara je projekat „Obrok za sve“ u sklopu kojeg preko 300 socijalno ugroženih porodica i pojedinaca dostavljamo jedan obrok dnevno na kućni prag. Do sada smo realizirali projekat u Sarajevu, Ilijašu, Brezi, Kaknju, Varešu i Visokom. Od petka 10.11. ovaj projekat širimo i na prostor Mostara.

Korisnici projekta „Obrok za sve“ su stari, bolesni i iznemogli socijalno ugroženi ljudi koji samostalno ne mogu doći ni do javne kuhinje. Osim što dobivaju jedan obrok dnevno na kućni prag naši dostavljači s njima razgovaraju i trudimo se da riješimo i druge probleme koje imaju.

Pored toga što na bazaru možete kupiti interesantnih stvari po malim cijenama i time pomoći nekome, također možete i donirati sve ono što vam ne treba, a što se može koristiti u narednim bazarima. Na taj način se od stvari koje nam stoje i često smetaju napravi nešto korisno i pomaže se onima kojima je pomoć najviše potrebna.

Detalje o projektu „Obrok za sve“ možete pročitati na linku.

(Visited 3 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin