Humanitarni trening – “Trčimo zajedno” na Vrelu Bosne

18 okt

U nedjelju 22.10.2017 sa početkom u 9:00 na Vrelu Bosne održat će se humanitarini treninig pod nazivom “Trčimo zajedno” kojeg organizuje NGO “Marathon” Sarajevo u terminu redovnih nedjeljnih Park Run treninga.

NGO „Marathon“ organizuje trening „Trčimo zajedno“ u okrviru istoimenog projekta koje reailizira uz podršku Ambasade Sjedinjenih Američkih Država.
Čast i zadovoljstvo je biti dio ove priče koja praktično primjenjuje pravo osoba sa invaliditetom, tačnije član 30.da osobe sa invaliditetom imaju pravo da učestvuju u kulturnim aktivnostima, da se bave sportom i rekreacijom kao i svi drugi. Ovaj član se nalazi u UN konvenciji o pravima osoba sa invaliditetom koju je BIH potpisala i ratifikovala 2009.godine, čime se obavezala na njeno poštivanje.

U okviru projekta “Sport je moje pravo” koji finansira Švedska nevladina organizacija My Right I Švedska razvojna agencija SIDA, cilj je da uključe korisnike Udruženja Oaza u sportske klubove na području Kantona Sarajevo kako bi im obezbijedili ravnopravan status i uključenost u lokalnu zajednicu.

Ovakva vrsta saradnje treba biti praktičan primjer inkluzije,te se nadaju da će ovakve manifestacije u budućnosti prerasti u tradiciju.

FB Event

(Visited 1 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments