Holdina zapošljava mlade talente – otvorene prijave za Growww 2016

13 mar
Rok prijave 08.04.2016

Holdina d.o.o Sarajevo već treću godinu u sklopu Growww programa pruža priliku mladima da steknu početno radno iskustvo kroz rad u vodećoj kompaniji naftne industrije u Bosni i Hercegovini. U ovoj godini Holdina zapošljava dva kandidata i to u Službi logistike i Odjelu nabave.

Growww talent program se provodi od 2007. godine u MOL Grupi. Fokusiran je na zapošljavane visokoobrazovanih mladih ljudi kojima se kroz jednogodišnji rad pruža prilika za upoznavanje i bolje razumijevanje specifičnosti naftne industrije, te njenih ključnih djelatnosti. Kroz pripravnički staž, odabranim kandidatima se dodjeljuju ambiciozni poslovni ciljevi i zadaci, ali im se pruža i prilika da uče od mentora, iskusnih kolega koji ih prate u radu.

Od 2007. godine kroz program je prošlo 1770 mladih stručnjaka, a gotovo 40% njih je u godinama nakon učešća u program napredovalo u kompaniji. Ove godine otvoreno je 170 pozicija namijenjene mladim talentima iz oblasti ekonomije, IT-a, prirodnih i društvenih nauka, na nivou MOL Grupe u 13 zemalja (Mađarska, Austrija, Slovačka, Njemačka, Srbija, Slovenija, Pakistan, Rumunija, Italija, Poljska, Češka, Hrvatska i Bosna i Hercegovina). Putem ovog programa, u Holdini je u dvije godine zaposleno pet mladih stručnjaka od kojih su njih četvoro nakon završenog programa nastavili rad i razvijanje u kompaniji.

“Veoma smo sretni što i ove godine nastavljamo sa implementacijom Growww talent programa u Holdini. Program nudi priliku mladim talentima u Bosni i Hercegovini da steknu nova znanja i razviju profesionalne vještine kroz jednogodišnji rad u našoj kompaniji sa mogućnošću daljnjeg razvoja unutar MOL Grupe. Želim naglasiti kako je naše dosadašnje iskustvo izuzetno pozitivno. Mladi stručnjaci angažirani na ovaj način predstavljaju jednu od pokretačkih snaga u daljnjem unapređenju i razvoju našeg poslovanja”, izjavila je Selma Hadžović, direktorica Službe upravljanja ljudskim resursima.

Svi zainteresirani kandidati koji odgovaraju traženim stručnim profilima te imaju do jednu godinu radnog iskustva ili kandidati bez radnog iskustva, pozvani su da se prijave na oglas do 8. aprila 2016. putem Holdina LinkedIn stranice gdje mogu pronaći i više informacija o raspoloživim pozicijama.

Akta.ba

(Visited 4 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin