HMC stipendije za srednjoškolce

12 okt

Djevojke i mladići, koji će na početku naredne školske godine imati najmanje 16 a najviše 17 i po godina, mogu postati dobitnici stipendija u Velikoj Britaniji učešćem u procesu selekcije koji u njihovim zemljama organiziraju akreditovane agencije i razgovora na engleskom jeziku u glavnim gradovima njihovih zemalja, koje će s njima obaviti članovi HMC projekta.

Selekcija se vrši putem vrednovanja rezultata na testiranju, ocjena i preporuka iz škola iz kojih dolaze, poznavanja pisanog i govornog engleskog jezika, kao i uspjeha na razgovorima.

Pored ove formalne selekcije, puno pažnje se pridaje tome koliko su učenici sposobni i koliko žele da se prilagode na život u drugačijoj sredini i doprinesu životu jedne britanske škole svojom vlastitom zainteresiranošću i entuzijazmom.

Dobitnici stipendija se raspoređju u škole u cijeloj Velikoj Britaniji, koje imaju veoma visoke standarde akademskih, sportskih i kulturnih postignuća. Škole nude puno pokriće troškova školarine, ishrane i smještaja za dvije završne godine srednje škole, a HMC projekat dodaje skroman iznos za dodatne toškove, kao što su troškovi putovanja i drugih aktivnosti. Ukupna vrijednost stipendije iznosi 30.000 do 40.000 funti godišnje.

Prijave za stipendije, koje pored aplikacijskog obrasca, fotografije, eseja na engleskom jeziku i izjave roditelja, se šalju preko nacionalnih koordinatora od 1. oktobra 2018. do 15. decembra 2018. godine.

Dodatne informacije se mogu dobiti putem telefona: 061 160 789 i 061 171 095, maila: [email protected] ili web sitea www.udruzenjeplus.ba.

(Visited 182 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments