Historijski muzej BiH poziva: Obilježavanje Međunarodnog dana/Evropske noći muzeja! 

16 maj

Historijski muzej BiH se i ove godine priključuje velikoj muzejskoj porodici koja obilježava Međunarodni dan/Evropsku noć muzeja! 

Pod temom „Hiper-povezani muzeji: novi pristupi, nova publika“ za sve posjetitelje Historijskog muzeja BiH pripremljen je bogat cjelodnevni program. Ove godine muzej izlazi izvan granica svog prostora i, u duhu Evropske godine kulturnog naslijeđa, promovira kulturno-historijsko naslijeđe Bosne i Hercegovine. U kiparskoj radionici na otvorenom zajedno pravimo spomenik Marian Wenzel, jer će u proces izrade spomenika će biti uključeni i građanke i građani Sarajeva, šetači kroz Vilsonovo šetalište i muzejska publika. Uvezali smo se sa SVIMA: sa školama, drugim muzejima, domaćim kompanijama, fakultetima, građanima i građankama Bosne i Hercegovine, ali i brojnim prijateljima muzeja iz regije. Zajedno učimo o različitostima i njegujemo naslijeđe!

Centralni događaj u Historijskom muzeju BiH se zove Miss Sarajevo. Oživljavamo jednu od priča iz opsade Sarajeva poslije 25 godina – ekskluzivnim predstavljanjem novih muzejskih eksponata!

Kroz 6 radionica i 10 postavki (od kojih će 5 biti premijerno predstavljeno taj dan) će vas provesti muzejsko osoblje i partneri Historijskog muzeja BiH. Međunarodni dan muzeja 2018 je jedinstvena prilika da nam se pridružite i podržite rad Historijskog muzeja BiH!

Datum održvanja: 19.05.2018. od 10h

FB EVENT

(Visited 83 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments